בישראל דוחים את תרחיש הבחירות: "השיקול חייב להיות ביטחוני"

גורם ישראלי אמר ל"מעריב" כי ישראל אינה ממהרת להצטרף למערכה, אך תקיפה איראנית עשויה להוביל לכך. בירושלים מעריכים שהמסלול המדיני עדיין פתוח

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
אייל זמיר, בנימין נתניהו וישראל כ"ץ
אייל זמיר, בנימין נתניהו וישראל כ"ץ | צילום: פלאש 90
3
גלריה
תקיפה אמריקאית באיראן
תקיפה אמריקאית באיראן | צילום: CENTCOM

הגורם דחה את ההערכה שלפיה הפעולה האמריקנית נועדה בשלב זה בעיקר לשפר את עמדותיה של וושינגטון לקראת חזרה למשא ומתן עם איראן. לדבריו, המערכה האמריקנית אינה נתפסת כעת בישראל כמהלך טקטי שנועד רק לחזק את עמדת המיקוח של ארצות הברית. עם זאת, בישראל מעריכים כי המסלול המדיני לא נסגר. לדברי הגורם, אם איראן תציג לאמריקנים הצעה שתענה על דרישותיהם, וושינגטון עשויה בתוך זמן קצר לשוב למשא ומתן ולעצור את התקיפות.

בהתייחס לאפשרות ששיקולים פוליטיים ישפיעו על החלטת הדרג המדיני בישראל להיכנס למערכה נוספת, דחה הגורם את הטענה כי הדרג המדיני עשוי לפעול משיקולי בחירות. לדבריו, ההנהגה נדרשת לפעול בהתאם לשיקולי ביטחון ישראל.

הפרלמנט האיראני, פברואר 2026
הפרלמנט האיראני, פברואר 2026 | צילום: רויטרס

עם זאת, לדברי הגורם, אירועים ביטחוניים מסוג זה נוטים להביא להתלכדות ציבורית. לדבריו, אין בכך כדי ללמד שהשיקול הפוליטי עומד בבסיס ההחלטות, אלא שמדובר בתוצאה ציבורית מוכרת של מערכות צבאיות.

בתשובה לשאלה מה יהיה הרווח הישראלי מכניסה נוספת למערכה, לנוכח הסיכון לפגיעה בעורף, לנפגעים ולהסתבכות בעימות ללא נקודת יציאה ברורה, אמר הגורם כי מבחינת מקבלי ההחלטות התועלת המבצעית ברורה, גם אם היעדים עצמם אינם יכולים להיחשף לציבור מראש.

תגיות:
ישראל
/
המלחמה עם איראן
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף