נתניהו שומר את הקלפים קרוב לחזה: "הוא לא נוקב בשמות"

ראש הממשלה נתניהו מתעקש להרחיב את השריונים בליכוד, אך כתבתנו אנה ברסקי מעריכה כי אין לו רשימת מועמדים סדורה. גם שילובו של רון דרמר מוטל בספק: "הוא לא רוצה"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FMאנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
ח"כ דוד ביטן פונה לחברי מרכז הליכוד לפני ההצבעה | צילום: ללא קרדיט

בריאיון לגדי נס ברדיו צפון 104.5FM אמרה ברסקי כי "נתניהו כל כך מתעקש על זכותו לקבל שריונים ולשבץ אנשים איכותיים שימשכו קולות". עם זאת, סייגה: "כאשר שואלים אותו פעם אחר פעם, הוא לא נוקב בשמות. אני בספק אם באמת יש לו רשימה מסודרת". אחד השמות שהוזכרו שוב ושוב כמועמד אפשרי לשריון הוא רון דרמר, מהאנשים הקרובים ביותר לנתניהו בשנים האחרונות.

ביבי רצה, שרה התנגדה. רון דרמר
ביבי רצה, שרה התנגדה. רון דרמר | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

"לא היו לו שאיפות פוליטיות אישיות"

כשנשאל מה הפך את דרמר לדמות כה משפיעה בסביבתו של נתניהו, הצביע הרו על היעדרן של שאיפות פוליטיות אישיות. "לרון אף פעם לא היו שאיפות אישיות פוליטיות", אמר. "הוא לא חיפש להיות ח"כ או שר ולא רוצה להיות ראש ממשלה, מה שרוב הפוליטיקאים בסופו של דבר כן רוצים". לדבריו, דרמר הגיע לתפקידיו מתוך תפיסה ממוקדת: "הוא הגיע עם מטרה אחת, והמטרה היחידה הזאת הייתה טובת מדינת ישראל. אני חושב שכשעובדים בסביבה כזאת בלי אגו ובלי מטרות אישיות, היכולת שלך להתברג ולהשפיע גדולה הרבה יותר".

דרמר נתפס לאורך השנים כאחד מאנשי האמון הבולטים של נתניהו וכמי שנהנה מגישה ישירה למוקדי קבלת ההחלטות בוושינגטון. לכן שמו עולה כמעט אוטומטית בכל דיון על מועמדים אפשריים לשריון בליכוד. אלא שדווקא התכונה שסייעה לו לצבור השפעה - היעדר שאיפות פוליטיות מובהקות - היא גם זו שמעמידה בספק את האפשרות שיסכים להתמודד לכנסת. לפי העדויות וההערכות שנשמעו בחודשים האחרונים, נתניהו אולי היה שמח לראותו ברשימה, אך דרמר עצמו אינו ממהר להחליף את תפקיד איש האמון בחיים פוליטיים מלאים.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
שרה נתניהו
/
רון דרמר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף