יאיר גולן משיק תוכנית של מיליארד שקל - ומסמן את התיק שידרוש בממשלה הבאה

באירוע של מפלגת הדמוקרטים בנצרת הושקה תוכנית החירום למאבק בפשיעה בחברה הערבית, לאחר שלפי נתוני המפלגה נרצחו בתקופת הממשלה הנוכחית 889 בני אדם, בהם 49 ילדים

בתיה גלעדי צילום: ללא
עקבו אחרינו
הסרטון של יאיר גולן ביחס לקמפיין השפעה נגדו | צילום: ללא
אפרת רייטן, יאיר גולן, נעמה לזימי וגלעד קריב
אפרת רייטן, יאיר גולן, נעמה לזימי וגלעד קריב | צילום: יונתן זינדל פלאש 90,צפריר אביוב, פלאש 90,נוצר באמצעות AI

על פי התוכנית, כבר בשבוע הראשון לכהונת הממשלה הבאה יוקמו קבינט פשיעה שיתכנס מדי שבוע וכוח משימה לאומי מיוחד. בדמוקרטים מציעים לגייס לטובת המהלך 5% מכוח האדם המובחר של המשטרה, שב"כ, צה"ל ושב"ס, שיפעלו מתוך חדר מצב ייעודי.

התוכנית מציבה גם יעד של קיצור ההליך הפלילי בעבירות פשיעה חמורה, תחת הכותרת "ממעצר למאסר בתוך תשעה חודשים". לצורך כך מציעה המפלגה לחזק את שרשרת האכיפה, להקים בתי משפט ייעודיים לפשיעה חמורה ולקדם חבילת חקיקה הכוללת החמרת ענישה, עונשי מינימום ושימוש באמצעים ביומטריים.

נדבך נוסף עוסק במאבק הכלכלי בארגוני הפשיעה. בדמוקרטים מציעים להקים את "יחידת צלצל - פשיעה", שתפעל נגד מקורות המימון של הארגונים ותשתף פעולה עם משרד האוצר ובנק ישראל. על פי התוכנית, היחידה תקבל גישה למידע בנקאי ותוכל להסתייע בשב"כ ובמוסד וכן לפנות לגורמים בינלאומיים.

במהלך האירוע הציג גולן אמצעי לחימה שלדברי המפלגה משמשים ארגוני פשיעה, בהם רובי M16, עוזי וקלצ'ניקוב, מקלע מאג ואף טיל לאו. "על פי הערכות שונות, בין מאה אלף לכמעט חצי מיליון כלי נשק כאלה נמצאים כיום בידי ארגוני הפשע ומכוונים לאזרחים ישראלים", אמר.

"אנחנו נדרוש את התיק לביטחון פנים, ונוביל את התוכנית מרחיקת הלכת ביותר שהייתה כאן למלחמה בארגוני הפשיעה", הוסיף גולן. "מדינה שיודעת להגיע לכל מחבל, בכל מקום בעולם, יודעת להגיע גם לכל ראש ארגון פשע, בכל מקום בישראל".

סומיה בשיר
סומיה בשיר | צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

ח"כ נעמה לזימי אמרה באירוע: "אני לא רוצה לדבר על הגזענים מהממשלה, אלא על השותפים שלנו לממשלה הבאה, אלו שיודעים שחיים משותפים זאת התשובה לשיקום ולתיקון ומעדיפים לשלול אותם מתוך פחד וחישובים קרים וציניים. דמוקרטיה לא שוללת את המיעוט בתוכה - החברה הערבית חייבת להיות חלק מהבניה מחדש של ישראל הסולידרית והדמוקרטית".

זירת רצח בלוד
זירת רצח בלוד | צילום: יוסי אלוני פלאש 90

ח"כ הרב גלעד קריב: "נתניהו סימן עשרים אחוז מתושבי ותושבות מדינת ישראל - מעל לשני מיליון אזרחים - בתור אויבים. אנחנו נחתור לשותפות פוליטית יהודית ערבית, לא רק כאמצעי, אלא גם כיעד ערכי. נתייחס לשני מיליון איש במדינת ישראל כמה שהם: אזרחים שווים במדינה דמוקרטית".

תגיות:
יאיר גולן
/
החברה הערבית
/
הפשיעה בחברה הערבית
/
מפלגת הדמוקרטים
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף