"נתניהו קיבל את ערפאת בצורה בלתי רגילה": מנסור עבאס עלול לעשות היסטוריה

זוהיר בהלול שיבח את הצטרפות יואב סגלוביץ' לרע"מ וטען כי היא עשויה להתברר כמהלך פוליטי מבריק. לדבריו, השתלבות ערבים ויהודים בפוליטיקה המשותפת עשויה בעתיד להוביל גם להשתלבות רחבה יותר בשירות האזרחי

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
מנסור עבאס
מנסור עבאס | צילום: נעם ריבקין פנטון פלאש 90
3
גלריה

"יש הבדל תהומי, בעיני היהודי בעיקר, כי אף אחד לא נותן לגיטימציה לקול הערבי הטהור. הגענו למסקנה שאם אתה רוצה להכנס, ולא לצלול לתוך הפוליטיקה הישראלית, אתה חייב לחבור לאחרים". עוד טען בהלול על המהלך של ח"כ סגלוביץ' כי "זה נעשה באיחור אופנתי, אבל זה יכול להתברר כאחד המהלכים המבריקים ביותר. אבל המהלך הזה יכול להתברר בתוך 80 ימים עד לבחירות כאחד המבריקים ביותר".

"נדמה לי שגם הפוליטיקאים האחרים שמתהדרים ביכולותיהם, גם הם בוגדים באגורה שלהם כי ערבים ויהודים חיים במדינה הזו. מה לעשות שבמדינה הזו, מדינת הלאום של היהודים, יש 21% ערבים שרובם משתתפים בחיי המדינה", הבהיר.

זוהיר בהלול
זוהיר בהלול | צילום: אמיר לוי, פלאש 90

"כל רצוננו להשתלב, והמילה הזו תייצר גם שאיפה לשוויון"

"אין לנו תפקיד מכריע בצמתים המרכזיים במזרח התיכון, ביחס למה שקורה בתקופה האחרונה", הוסיף בהלול. "שלא נישא באחריות שאיננה ניתנת לנשיאה, כי כל מה שקורה במזרח התיכון רחוק מהמיעוט הערבי במדינה. כול רצוננו להשתלב, והמילה הזו תייצר גם שאיפה לשוויון".

"גם לערבים יש מגוון, ויש מטוטלת ודעות ועמדות וגם מאבק", אמר. "אני מתאר לעצמי שכך זה יתהווה, וזו בעיה של הגוש שבוודאי ייצר מנדט במחוזות אחרים. מה שלא יקרה, אני חושב שמדובר במהלך מבריק שמוכיח שצריך לצאת מהקופסה. כזה שרוצה, תוך שאיפה שגם יהודים ישתלבו בפוליטיקה של ערבים וערבים בזו של היהודים, לא לסגור פיות".

"בסופו של מהלך השתלבות יופיעו ניצנים, וערבים באמת לא יהיו מחוץ לתוואי השירות האזרחי"

"ב-1948 תוך כדי שהכירו בישראל, הקומוניסטים היו הראשונים לתמוך בהקמתה של מדינת ישראל", הבהיר. "אני חושב שצריכה לבקוע קריאה למתן את השיח, לאפשר סובלנות יתר, לאפשר לערבים להשתלב בפוליטיקה של הערבים. המהלך של סגלוביץ' מוכיח שזה אפשרי. למה לא דיברתם על מועצת עשוראא, שעבאס לא נשען עליה יותר. זה לא מהלך שיש בו ויתורים? זה בהחלט כזה", הרחיב.

יואב סגלוביץ', מנסור עבאס
יואב סגלוביץ', מנסור עבאס | צילום: אריק מרמור, פלאש 90,נעם ריבקין פנטון פלאש 90

"יש היום נכונות של המפלגות הערביות והפוליטיקאים הערבים להשתלב גם בפוליטיקה הישראלית", אמר בהלול נחרצות. "כך נהיה חלק בלתי נפרד מקואליציה עתידית שתגרום לכך שמי שאחראי על כל הקטסטרופות והאפוקליפסה, שמלווה אותנו משבעה באוקטובר עד היום, תיעלם".

"אני חושב שברבות הימים הערבים יתחילו לשרת שירות זה או אחר, כשאני כמובן לא אוהב כל כך את הביטוי שירות לאומי אלא שירות אזרחי. אני חושב שבסופו של מהלך ההשתלבות תתחיל לקבל ניצנים, וערבים באמת לא יהיו מחוץ לתוואי השירות האזרחי. אנחנו דורשים שוויון, אבל גם נקיים את חובתנו האזרחית, למה לא?", אמר לסיום.

תגיות:
ערבים
/
זוהיר בהלול
/
יואב סגלוביץ'
/
המגזר הערבי
/
רע"ם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף