במשך כארבע שניות וחצי נראים חיילים בפעילות מבצעית ובאחד הקטעים תותח יורה. הליכוד טען כי השילוב בין התמונות למסרי הקמפיין מפר את חוק הבחירות ויוצר זיהוי בין צה"ל לבין בנט ומפלגתו. בנט ומפלגתו השיבו כי הצילומים נועדו להמחשה בלבד ונלקחו מסרטון שפורסם בעמוד Daily Mail World ביוטיוב.
סולברג ציין כי ארבע שניות וחצי מתוך סרטון של 23 שניות אינן חלק שולי, וכי להמחשת המסר על גיוס לא היה צורך להציג תותח יורה. לדבריו, השימוש פוגע בשתי תכליות של החוק - שמירת נכסי הציבור מפני שימוש פוליטי ושמירת דימויו הא-פוליטי של צה"ל. מנגד, סולברג דחה מטעם פרוצדורלי את טענת הליכוד להפרת סעיף 2ב(ב), לאחר שקבע כי בפנייה המוקדמת לבנט ולמפלגתו לא פורט במידה מספקת כיצד מתקיימת דרישת ה"ניכוס" של צה"ל.
סולברג הדגיש כי צה"ל וסוגיית הגיוס צפויים לעמוד במרכז מערכת הבחירות וכי אי-אפשר להימנע מאזכורם בתעמולה. עם זאת, קבע כי יש לנקוט "משנה זהירות" בשימוש בחיילים, במדים ובכלי נשק העלולים ליצור זיהוי בין הצבא למועמד או למפלגה. הוא הבהיר כי ההחלטה בעניין התותח אינה איסור גורף על הצגת כלי נשק.
בנט ומפלגתו יוכלו להסיר רק את הקטעים האסורים או להחליפם בתכנים חזותיים מותרים, במקום למחוק את הסרטון כולו. ההחלטה מצטרפת לפסיקה קודמת של סולברג מתחילת החודש ומחדדת את הגבול לקראת המשך מערכת הבחירות: הוויכוח הפוליטי על צה"ל והגיוס מותר - השימוש בנכסים המזוהים עם הצבא לצורכי תעמולה עלול להיות אסור.
בין היתר, העתירה מתייחסת לתמונת הנושא הקבועה בחשבון הפייסבוק של נתניהו שבה הוא מוצג מוקף בחיילי צה"ל, לסרטון מ-5 באוגוסט שמתאר מפגש עם טירונים, ולסרטונים המשלבים חיילים, טייסים ותיעוד פעילות מבצעית ברצועת עזה ובדרום לבנון.
בעתירה מבהירה ישר! כי בחשבון של נתניהו לא מדובר בהופעה מקרית של חייל ברקע, אלא בדפוס חוזר ונרחב לאורך חודשים: נתניהו מצולם לצד חיילים במדים, נואם בפניהם, משוחח עמם, לוחץ את ידיהם ומעניק דרגות לקצינים; ובפרסומים נוספים משולבים חיילי צה"ל, כלי לחימה ותיעוד של פעילות מבצעית כחלק מהמסר המועבר לציבור.
בישר! עם איזנקוט מסרו: "מפלגת הליכוד בעצמה ביקשה מוועדת הבחירות לקבוע ששימוש בחיילי צה"ל בתעמולת בחירות הוא פסול. ועדת הבחירות קיבלה את עמדתו וקבעה את אמת המידה. עכשיו, כשהיא מופיעה בעמוד של בנימין נתניהו עצמו, הליכוד מתבקש לכבד את אותה אמת מידה בדיוק".