היועמ"שית: השתתפות בן גביר באירוע כיתות הכוננות עשויה להיחשב כתעמולה

היועמ"שית מתנגדת להשתתפות השר באירוע הוקרה לכיתות הכוננות, מחשש לתעמולת בחירות. בן גביר תקף: "פתאום היא משנה את ההנחיות"; השופט נעם סולברג צפוי להכריע הערב

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
איתמר בן גביר בבית המשפט | צילום: דוברות

בהנחיות לקראת הבחירות ששלחה היועמ״שית לשרי הממשלה לפני כחודש, צוין כי אירועים הנערכים במימון ממשלתי נדרשים להיבחן לגופם, בהתאם לנסיבותיהם, ולא באופן גורף.

גלי בהרב מיארה
גלי בהרב מיארה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ב-19 באוגוסט הוגשה עתירה נגד קיום האירוע, שנמחקה בהמשך. היועמ״שית הייתה מודעת לעתירה, ולמחרת, חמישה ימים לפני המועד המתוכנן לאירוע ההוקרה, פרסמה עדכון למסמך ההנחיות. אחד השינויים נוגע להבחנה בין עצם קיומו של אירוע ממשלתי לבין השתתפותו של שר המועמד בבחירות באותו אירוע.

"קיום האירוע והשתתפות השר בו הם שני נושאים מובחנים הטעונים בחינה עצמאית ונפרדת (בהתאם למבחני העזר), שכן ייתכן שהאירוע עצמו לגיטימי ואולם השתתפות השר בו אינה מוצדקת בנסיבות העניין ויכולה - כשלעצמה - לעלות כדי תעמולה", נכתב בעדכון.

בהנחיות המעודכנות התייחסה היועמ״שית גם לזהות הדוברים באירועים ממשלתיים ולמידת הבמה הניתנת בהם לנבחרי ציבור המתמודדים בבחירות. זאת לאחר שבהנחיות הקודמות התאפשרו דברי ברכה מצד שרים. בין השיקולים שנוספו לבחינת האירוע נכתב: "מי הם הדוברים באירוע - עד כמה מהווה במה לשר או לפוליטיקאים אחרים העומדים לבחירה".

איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

העדכון, שנשלח בסמיכות למועד האירוע ולאחר הגשת העתירה הראשונה, עורר ביקורת בסביבת בן גביר, שם טוענים כי מדובר בשינוי של כללי ההשתתפות באירועים ממשלתיים ימים ספורים לפני האירוע. מנגד, בנוסח ההנחיה עצמה מוצגת ההבחנה כחלק מהבחינה הנדרשת בשאלה אם השתתפות נבחר ציבור באירוע ממשלתי בתקופת בחירות עשויה לעלות כדי תעמולה.

בן גביר תקף בחריפות את עמדתה של בהרב-מיארה. "אין גבול לטרלול של היועמ״שית המפוטרת. בהתחלה היא ניסתה לפטר אותי, אחר כך היא ניסתה למנוע ממני להקים כ-1,000 כיתות כוננות, ועכשיו, כשיש טקס הוקרה לאותן כיתות כוננות שהקמנו, פתאום היא משנה את ההנחיות, משנה את הכללים, וקובעת שלשר אסור לדבר, אסור להגיע", מסר והוסיף: "גלי בהרב-מיארה, לא תפסיקי לנסות לסתום לנו את הפה?".

תגיות:
איתמר בן גביר
/
היועמ"ש
/
עוצמה יהודית
/
גלי בהרב-מיארה
/
כיתות כוננות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף