זמן קצר אחרי טבח ה-7.10: הסיפור שלא סופר על נתניהו ועופר וינטר | דיווח

ראש הממשלה ועופר וינטר נפגשו מספר פעמים בתחילת המלחמה לאחר טבח ה-7 באוקטובר, ודנו בתוכניות לכיבוש עזה, כך דווח בחדשות 13. חודשיים לפני הבחירות, סביבת נתניהו נגד וינטר

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
בנימין נתניהו ועופר וינטר
בנימין נתניהו ועופר וינטר | צילום: פלאש 90,יונתן שאול,חיים גולדברג

כמו כן, גורם בסביבת נתניהו אף ציין כי "וינטר הוא האיום הגדול בבחירות". בנוסף, מתקפה נוספת מסביבת נתניהו נגד וינטר צפויה בקרוב, כך צוין בדיווח.  זאת, על רקע הביקורת הקשה שסופג וינטר, לאחר שסירב לשריון בליכוד. במפלגת השלטון חוששים כי וינטר עלול "לשתות" מנדטים רבים, בעיקר מהליכוד, והמפלגות האחרות שנחשבות לחלק מהגוש.


עופר וינטר עונה לבן גביר | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

כאמור, וינטר הציג אמש את מפלגתו החדשה  "עמך ישראל". עוד מצטרף הוא פעיל ההסברה הבכיר, יוסף חדאד, הודיע על הצטרפותו לרשימת המפלגה החדשה בראשות תא"ל (במיל') עופר וינטר, והוא ישובץ לצידו של וינטר כמספר 2 מטעמה של המפלגה בבחירות הקרובות לכנסת ה-26. חדאד, ערבי-ישראלי נוצרי ופצוע צה"ל בעקבות שירותו בחטיבת גולני. לאחר הליך שיקום ממושך, הקדיש את חייו לפעילות הסברה ציונית, לבלימת גלי האנטישמיות ולחיזוק הבלתי מתפשר של השילוב והשותפות בין החברה הערבית והיהודית במדינת ישראל.

יוסף חדאד: "החלטתי להיכנס לזירה הפוליטית מתוך תחושת שליחות ואחריות לאומית. בחרתי להצטרף לעופר וינטר מתוך אמונה בערכים המשותפים ובחזון למדינה. מהכנסת אמשיך לפעול למען הסברה ישראלית חזקה בעולם, להפיכת המדינה למעצמה במזרח התיכון, ולחיזוק השותפות בין כלל אזרחי ישראל".

בין דבריו בנאום פתיחת האירוע, אמר וינטר: "הבחירות הקרובות הן משאל עם. משאל עם על איך צבא המחר צריך לפעול: יוזמה . תחבולה הכרעה! או הכלה. משאל עם – על האם אנחנו מסוגלים לטפל באתגרים האמיתיים של מדינת ישראל – לשלב חרדים בצה"ל, לחבר ערבים שרוצים בטובת המדינה, להביא לשינוי משמעותי! במערכת המשפט, לפרק את הפרוטקשן והפשע המשתולל מהנגב ועד לגליל".

"או: להמשיך ולדבר על לטפל בבעיות, במקום, לטפל בבעיות עצמן. משאל עם - האם אנחנו מבינים שהאנטישמיות בעולם חוצה גבולות ויש לשים כמשימת על להיות בית לכל יהודי העולם, או שנעצום עין ונגיד: הם שם, אנחנו כאן".

"משאל עם - האם אנחנו רוצים את אותו הרכב פוליטי ׳בדיוק! את אותו הרכב בדיוק׳ שישב בכנסת בשבעה באוקטובר או: שהגיע הזמן לאנשים חדשים. פחות פוליטיקה – יותר מנהיגות! אנשים שלא לקחו חלק בכשלי השביעי באוקטובר - אלא נלחמו, שילמו מחירים כבדים, ומוכנים להיכנס למגרש הפוליטי - כדי לתקן ולבנות מחדש - עבור העתיד של כולנו!!!".

תגיות:
עופר וינטר
/
יוסף חדאד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף