אחרי שתקף את ה"מחבלים הישראלים" שפוגעים במוניטין הישראלי - מייק האקבי הגיע לאיו"ש

ברקע ריבוי באירועי אלימות מתנחלים, שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, שבימים שכתיקונם תומך במפעל ההתנחלויות, הגיע לביקור אצל משפחות שנפגעו בגדה המערבית. לאחרונה יצא במתקפה חריפה נגד "המחבלים הישראלים"

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
מייק האקבי בביקור באיו"ש, ספטמבר 2026
מייק האקבי בביקור באיו"ש, ספטמבר 2026 | צילום: רויטרס
2
גלריה

השגריר אמר בעת ביקורו: "המסר הברור שלנו הוא שפשע הוא פשע, טרור הוא טרור. כאשר אנשים עושים זאת, הם צריכים לצפות לכך שיהיו לכך השלכות חמורות". האקבי אמר את הדברים לעיתונאים בתורמוס עיא, בהתייחס לאלימות נגד פלסטינים באזור. עם זאת, לפי הדיווח, הוא נמנע ממתיחת ביקורת ישירה על ממשלת ישראל או על ישראל כמדינה.

עוד אמר: "ישראל זקוקה עכשיו לכל החברים שהיא יכולה להשיג. היא לא זקוקה לעוד אויבים". לדבריו, מדובר ב"מיעוט זעיר" שפוגע במוניטין של ציבור רחב הרבה יותר שאינו מעורב באלימות.

מייק האקבי בביקור באיו''ש, ספטמבר 2026
מייק האקבי בביקור באיו''ש, ספטמבר 2026 | צילום: רויטרס

אין זה ביקורו הראשון של השגריר במוקדים רגישים מעבר לקו הירוק: ביוני 2025 ביקר בכפר טייבה לאחר שחוללה שם כנסייה מקומית, ואף הגדיר את הפגיעה במקום תפילה כמעשה טרור וכפשע חמור. מנגד, האקבי עצמו ביקר לפחות פעמיים מאז שנת 2025 בהתנחלות שילה, השוכנת בסמוך לאותה תורמוס עיא שבה שמע כעת את טענות התושבים.

תגיות:
מתנחלים
/
יהודה ושומרון
/
אלימות
/
נוער הגבעות
/
מייק האקבי
/
איו"ש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף