אולם, בתוך הליכוד יש הסתייגות מהמשך הקו הזה. גורמים במפלגה חוששים שאם וינטר אינו פורש, המתקפה עליו רק תגדיל את מספר הקולות שעלולים להישאר מתחת לאחוז החסימה. לדעתם, במצב כזה עדיף להפסיק לתקוף אותו, לאפשר לו להתבסס מעל אחוז החסימה ולחתום איתו על הסכם עודפים. "הרבה מאוד אנשים חושבים שזו טעות" להמשיך ולנסות להוריד אותו, אמר גורם במפלגה. לדבריו, וינטר יכול להגיע לארבעה-חמישה מנדטים ולעבור את אחוז החסימה.
הוויכוח נשאר בשלב הזה בתוך המפלגה ואינו מתנהל כעימות פומבי מול נתניהו. לדברי הגורם, מי שחושבים שהאסטרטגיה כלפי וינטר שגויה אינם הופכים את המחלוקת ל"מלחמת עולם" בתוך מערכת הבחירות, אך העמדה הזאת נשמעת בשיחות פנימיות.
בסביבת נתניהו חוששים כי וינטר עשוי לאחר הבחירות לחבור לאביגדור ליברמן, ולכן לפי שעה הקו כלפיו אינו משתנה. גורמים שמבקשים לשנות את המדיניות כלפי וינטר אינם מקבלים את ההערכה הזאת ומצביעים על כך שהוא נספר בסקרים כחלק מגוש נתניהו ואינו מתנער מכך.