גורם במפלגה העריך כי סקרים הקרובים שבהם וינטר יקבל שישה מנדטים עשויים לשנות את הדיון בתוך הליכוד ולהקשות על המשך ההנחה שאפשר להביא לפרישתו באמצעות לחץ.
כמו כן, בליכוד מעריכים כי העלאת שיעור ההצבעה בקרב תומכי המפלגה יכולה להוסיף לה כוח משמעותי. במטה מוטרדים גם מהאפשרות שווינטר יתמודד עד הסוף, יתקרב לאחוז החסימה ולא יעבור אותו, וכך יירדו לטמיון קולות בהיקף של כמה מנדטים. לפי גורם המעורה בעבודת המטה, החשש הזה עולה מהסקרים הפנימיים שעורך שלמה פילבר והציג לנתניהו ולסביבתו.
לפי גורמים המעורים בעבודת מטה הבחירות, בליכוד איתרו מוקדים שבהם בבחירות הקודמות זכתה המפלגה לתמיכה גבוהה, אך שיעור ההצבעה הכללי היה נמוך. כדוגמה הוצגו קלפיות שבהן הליכוד קיבל כ-50% מהקולות, בעוד שיעור ההצבעה הכולל עמד על כ-35%. במטה מעריכים כי חלק מהמצביעים שלא הגיעו באותם מקומות הם תומכי ליכוד שפשוט נשארו בבית. מיצוי טוב יותר של המאגר הזה, לפי ההערכה במטה הבחירות, עשוי להיות שווה למפלגה 2-3 מנדטים. החישוב נעשה לפי דפוסי ההצבעה בבחירות הקודמות.
לדברי גורמים בליכוד, חלק מהאנשים שאותרו הם מבוגרים שההגעה לקלפי קשה להם. אחרים נשארו בבית מסיבות יומיומיות יותר: מרחק, תורים, עייפות או התחושה שקול אחד ממילא לא ישנה את התוצאה. לדברי הגורמים, גם אנשים שמתכוונים להצביע ומצהירים על כך מראש מוותרים לפעמים ביום הבחירות עצמו. מטה הבחירות מתכוון להשקיע מאמץ בהבאת אותם תומכים לקלפי במהלך היום.
לדברי הגורמים המעורים בעבודת מטה השטח, בעקבות המגבלה על השימוש באלקטור התוכנית מחייבת עבודת שטח אינטנסיבית יותר. לפי התוכניות בליכוד, יוצבו אנשים ליד הקלפיות שיבצעו רישום, יתקבלו דיווחים על מי שכבר הצביע ובמקביל יפעל מטה טלפוני לגיבוי. במטה מבקשים לעקוב במהלך היום אחר שיעורי ההצבעה בקרב התומכים שאותרו מראש, לזהות מי מהם טרם הגיע לקלפי ולהפעיל מולם את מערך ההמרצה.
בליכוד מעריכים שאפשר לבצע את המהלך גם תחת המגבלה על אלקטור. לדברי הגורמים המעורים, הדבר יחייב עבודה אנושית מאומצת יותר ואף עשוי, מבחינה ארגונית, "לצאת לטובה" משום שהוא מחייב "מאמץ יתר" בשטח. במטה הבחירות מדברים על "אופטימיות זהירה", בין היתר על רקע ההערכה שניתן להביא הפעם לקלפיות חלק ניכר מהתומכים שלא הצביעו בבחירות הקודמות. גם האפשרות שווינטר יפרוש משפיעה על ההערכות במטה.