הפרט שלא היה ידוע על שרה נתניהו נחשף דווקא בתלונה נגד חדשות 12

לאחר שחדשות 12 חשפו את ביקור נתניהו באמירויות בעוד מטוסו בדרכו לישראל, השב"כ הגיש תלונה לצנזור. בשירות טוענים כי הפרסום סיכן את ראש הממשלה, פמלייתו ומבצעים עתידיים

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
שרה ובנימין נתניהו
שרה ובנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

עוד נכתב: "הפרסום סיכן את חייהם של ראש הממשלה ורעייתו והפמליה שכללה את ראש המוסד, ראש המל"ל, אלוף גיא מרקיזנו המזכיר הצבאי, ראש אגף האבטחה בשב"כ, צוות האוויר וצוות האבטחה. התלונה מתמקדת בכך שפרסום הטיסה התבצע בשעה 21:38 כשהמטוס היה רחוק מגבולות הארץ (הוא נחת בארץ כשעה לאחר מכן בשעה 22:27). כמו כן בחוות דעת של המוסד ביחס לחומרת הפגיעה של הפרסום בערוץ 12 נכתב: 'הדלפה זו היוותה איום ביטחוני חמור לביטחון ראש הממשלה והמשלחת... מבקשים להרים דגל ולסמן אירוע הפרסום כאירוע חמור המהווה נזק לביטחון מדינת ישראל'".


בנימין נתניהו ורעייתו שרה בארה״ב לקראת נאומו של ראש הממשלה בעצרת האו״ם | צילום: עומר מירון, לע״מ

בפעם הקודמת שבה נחשף ביקורו של נתניהו באיחוד האמירויות, על רקע המלחמה עם איראן בחודש מרץ, הפרסום הגיע רק כמה שבועות לאחר הביקור ועורר זעם באמירויות. הפעם התמונה שונה: דבר הביקור הודלף כבר בזמן שנתניהו היה באוויר בדרכו חזרה לישראל.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
שרה נתניהו
/
איחוד האמירויות
/
חדשות 12
/
מוחמד בן זאיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף