הקרן הזמינה חוות דעת משפטית מדומיניק גריב, לשעבר התובע הכללי בממשלה השמרנית. בחוות הדעת, שהגיעה לידי "מידל איסט איי", קובע גריב כי ישראל טוענת לריבונות על שטח פלסטיני כבוש בניגוד לחוק, וכי זכויותיה במזרח ירושלים מוגבלות לאלו של כוח כובש בלבד.
הוא הוסיף כי הקונסוליה מנהלת את קשרי ממשלת בריטניה עם הפלסטינים, והמשך הפעלתה משמר את העמדה לפיה מעמדה הסופי של ירושלים טרם נקבע. גריב הדגיש כי הקונסולים הבריטים אינם מגישים כתב האמנה לישראל, ולכן אין לישראל סמכות לשלול אותה, תוך שהוא מזהיר כי הסגירה תפגע באספקת שירותים קונסולריים ובפיקוח על סיוע ליהודה ושומרון ולעזה.
אם איומים אלו ימומשו, הדיפלומטים הבריטים עלולים למצוא את עצמם פועלים תחת תנאי מצור, בדומה למצב שאליו נקלעו אנשי השגרירות הבריטית בכווית עם הפלישה העיראקית ב-1990. כעת, צוות הקונסוליה, שמכיר מקרוב את סוגיית פינוי הבתים בשייח' ג'ראח, ניצב בפני סכנת פינוי בעצמו.