אוקו קטע את דבריו של שר החינוך: "אני יודע אתמול שאפילו אוריך עצמו...תתייחס...אל תתחמק - תתייחס לפרסום...". קיש השיב: "הקשבתי לך גדעון, תקשיב לדבריי. אם ראש ממשלה כושל אומר בשידור בגידה על אנשים זו בושה וחרפה, האיש הזה איבד את זה, הוא כושל בסקרים והוא לא מצליח להתמודד עם המציאות...".
קיש הגיב באופן נחרץ: "אני אומר לך בצורה ברורה וכנראה קשה לך עם זה שבמקום להתעסק במה שהיה או לא היה, זה לא מעניין, בואו נפסיק לדבר בבגידה, אם ראש ממשלה כושל אומר בגידה על מה שלא היה ולא נברא אז זו בושה, כדאי שתשמעו את זה עוד פעם כי לא נתתם להשלים לי להשלים את דבריי".
"אני אתמול עסקתי בלראות איך המשפחות מטופלות, אני עסקתי בלראות מה קורה לאותה משפחה ששילמה מחיר נורא, אני עכשיו בדרכי למעלות לבית ספר שיש תמיכה פסיכולוגית, אתה רוצה לדבר איתי על המציאות? בוא תדבר איתי על המציאות. תדבר איתי על דברים מהותיים..."
קיש הוסיף לתקוף את אוקו ושיתף בתסכולו: "טוב חברים, אני מבין שגדעון לא מסוגל לשמוע, להקשיב. גדעון אתה צריך לקבל שיעור בחינוך, כשמדברים - מקשיבים. אתה לא מסוגל לעשות את זה ויש לך בעיה. אני מבקש לנהל את הראיון בצורה חינוכית ולא בצורה שאתה רוצה לעשות. זו ההתייחסות שלי, יכול להיות שהיא מתחמקת וזה לא מוצא חן בעיניך...". אוקו הוסיף לתהות: "למה אי אפשר לגנות? למה אי אפשר לומר שזה דבר לא ראוי?".
קיש עקץ: "הבנתי את המשחק שלך, זו התקשורת שלך, תמשיכו עם הפייקים שלכם. גדעון, הבנתי אותך... עוד משהו?". אוקו הסביר: "ניסיתי לקבל גינוי ערכי, מוסרי לדבר הזה אבל נכשלתי". קיש הדגיש: "אתה כושל בכלל כי אתה לא מסוגל לשמוע עמדה שונה משלך וגם אם היא לא לתפיסתך. לתפיסתך זו התחמקות, בסדר, תבין שיש צד אחר, תכבד את האנשים ותתנהג בצורה מחונכת".
"מה שאני אומר זה שעל פי ניתוח ראשוני של מה שהוצג לי, בפירוש היה אישור, הטיול היה מוסדר, כולל המסלול שלו, כולל כל האזורים שהוא היה בהם, הכול היה תחת פיקוח לפי הנחיות. על פניו התשובה היא כן. נעשה בדיקה יותר מעמיקה ונבחן את הדברים האלה".
"אי אפשר להגיד שהאזור רווי בנפלים כי האזורים האלה נסרקו ונבדקו, כל האזורים שנפתחו מחדש הם אחרי בדיקות. בסוף, המודעות הציבורית היא הנקודה שאנחנו צריכים לחדד. יש טיולים גם בעוטף עזה ובמקומות אחרים - בסוף צריך להסתכל על נפל כזה כמו עקרב, כשאתה רואה עקרב אתה יודע להתרחק, לא לגעת ולא לשחק איתו".