המפכ"ל באזהרה חריגה לשוטרים לקראת הבחירות: "מי שיביע עמדה פוליטית לא יוכל להמשיך לשרת"

המשטרה נערכת לאבטחת יום הבחירות ולשמירה על טוהר ההליך הדמוקרטי. בדיון בהשתתפות בכירי המשטרה ונציגי ועדת הבחירות המרכזית הבהיר המפכ"ל כי לא תותר הבעת עמדות פוליטיות במסגרת השירות

אלון חכמון צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
המפכ"ל דני לוי
המפכ"ל דני לוי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

במהלך הדיון נבחנה היערכות המשטרה לקראת יום הבחירות, בדגש על שמירת הסדר הציבורי, אבטחת הליך ההצבעה והבטחת טוהר הבחירות.

המפכ"ל לוי הבהיר כי המשטרה מחויבת לפעול ללא כל זיקה פוליטית ואמר: "משטרת ישראל היא משטרה מקצועית וא-פוליטית, וכך תמשיך להיות. הנחיתי באופן חד-משמעי כי אף שוטר לא יביע את עמדותיו הפוליטיות במסגרת שירותו, ומי שיפר הנחיה זו לא יוכל להמשיך ולשרת במשטרה".

שוטרים במבצע בנצרת
שוטרים במבצע בנצרת | צילום: דוברות המשטרה

עוד הוסיף המפכ"ל: "אנו ערוכים לכל תרחיש בכדי לשמור על טוהר הבחירות, בכל ההיבטים המבצעיים, ונפעל במקצועיות ובממלכתיות כדי להבטיח את קיומו התקין של יום הבחירות".

ממלא מקום מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד דין לבנה, התייחס להיקף ההיערכות ואמר כי מדובר בשיתוף פעולה חסר תקדים בין המשטרה לוועדה. לדבריו, "הוצגה לנו היערכות שיא של המשטרה".

תגיות:
משטרת ישראל
/
ועדת הבחירות המרכזית
/
נעם סולברג
/
מפכ"ל המשטרה דני לוי
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף