לקראת הבחירות ב־2026, ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), לשעבר שר החקלאות, התראיין לרון קופמן ואריה אלדד ב־103fm והתייחס לפרישתו של בני גנץ, למאבק על ראשות הממשלה ולסוגיית ההמלצה לנשיא המדינה על המועמד להרכבת הממשלה הבאה.
על הודעתו של גנץ כי הוא פורש מהחיים הפוליטיים אמר פורר: "רצונו של אדם כבודו, אני מאחל לבני גנץ הצלחה בהמשך הדרך. את כל הפרשנויות אני משאיר לכם".
בהמשך, כשנשאל על האפשרות שישראל ביתנו תציג את יו"ר המפלגה אביגדור ליברמן כמועמד לראשות הממשלה, הבהיר פורר כי המטרה המרכזית היא החלפת הממשלה הנוכחית. "אנחנו מתכוונים לנצח את הבחירות, שארבע המפלגות הציוניות שמתנגדות לממשלה ביחד יביאו יותר מ־61 מנדטים", אמר.
לדבריו, מפלגתו אינה מתכוונת להתמקד בתרחישים שליליים: "אנחנו אומרים לא לכל תרחישי מלכודות הדבש למיניהם, לכל הניסיונות לחשב את ההפסד לאחור בזמן המערכה. אנחנו אומרים דבר פשוט – הניצחון נמצא בהישג יד, אפילו כניצחון גדול. צריך לעבוד בזה, צריך לעבוד בלהביא את המצביעים לקלפי".
כשנשאל מה יקרה אם הגוש לא ישיג 61 מנדטים, השיב פורר בביטחון: "קודם כול יהיה לנו 61". הוא הוסיף כי אינו מתכוון לצאת למערכת הבחירות מתוך הנחה של הפסד, והציג את היעדים שלשיטתו צריכה הממשלה הבאה לקדם: "אני מעוניין בהקמת ממשלה ציונית שתחוקק חוק גיוס לכולם, שתקים ועדת חקירה ממלכתית ותחוקק חוקה בישראל. לא הלכנו לבחירות האלה כדי להפסיד אותן ולנסות לעשות משהו בקומבינה".
"ליברמן הוא המועמד הכי מתאים"
אחת הסוגיות המרכזיות שעלו בריאיון הייתה השאלה אם ישראל ביתנו תמליץ על ליברמן בפני נשיא המדינה כמועמד להרכבת הממשלה. פורר הבהיר כי ההחלטה תתקבל בתיאום בין ארבע המפלגות, אך לא הסתיר את עמדתו האישית.
"ההחלטה על המלצה תתקבל בסוף ביחד בין ארבע המפלגות. אם תשאל אותי מי המועמד הכי מתאים, אין לי ספק שזה ליברמן. האם זה התנאי שלנו והמטרה שלנו? המטרה שלנו זה להחליף את הממשלה. יש כאן הזדמנות יוצאת דופן לעשות סדר במדינה הזאת", אמר.
בתגובה לטענה כי הציבור מעניק בשלב זה תמיכה גבוהה יותר לגדי איזנקוט, הדגיש פורר כי ההחלטה על זהות המועמד לראשות הממשלה תתקבל במשותף לאחר הבחירות.
"המפלגה שלי תמליץ יחד עם שלוש המפלגות האחרות על המועמד שנחליט ביחד שיש לו את הסיכוי הגדול ביותר להרכיב את הממשלה", אמר. "הציבור בוחר את הרשימה שנראית לו הכי נכונה כדי להוביל ולהילחם על האג'נדה שלה. אלו לא בחירות ישירות, הציבור בוחר מפלגות והמפלגות בוחרות את ראש הממשלה".
פורר הוסיף כי מבחינתו, המאבק על החלפת הממשלה חשוב יותר מהשאלה מי יעמוד בראשה: "אנחנו לא עוסקים בזה וזו לא אובססיה. זו בהחלט אופציה. האובססיה שלנו היא החלפת הממשלה הרעה הזו, להעיף את ביבי הביתה ואת הטרלול הזה כדי להקים כאן ממשלה ציונית".
כשנשאל כמה זמן יידרש לישראל ביתנו ולשותפותיה להחליט על מועמד מוסכם לאחר הבחירות, השיב פורר: "נראה מה יהיו תוצאות הבחירות, ולהערכתי זה ייקח שעה ולא יותר. נחליט מי יכול להוביל את הממשלה".
העימות עם טראמפ: "מי שיחליט הוא הציבור הישראלי"
פורר התייחס גם לדבריו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שלפי השאלה שהוצגה לו הביע חוסר אמון במועמדים הפוליטיים בישראל. פורר טען כי טראמפ מעדיף את ראש הממשלה בנימין נתניהו משום שלדבריו הוא נענה לדרישותיו.
"אין לי ספק שהוא מעדיף את בובה-ביבי שעושה מה שהוא רוצה", אמר פורר. "הוא כבר אמר לא פעם שכשהוא אומר לביבי לא לתקוף הוא לא תוקף, וכשהוא אומר לו לסובב את המטוסים הוא מסובב אותם".
בתגובה לשאלה אם גם הוא היה נענה לדרישה אמריקנית לעצור פעולה צבאית, על רקע המערכות מול איראן, עזה וחיזבאללה והמצב ביהודה ושומרון, השיב פורר כי ראש ממשלה ישראלי צריך להציב את האינטרס הלאומי בראש סדר העדיפויות.
"אני מכיר כאן ראשי ממשלה שהפגיזו כור אטומי בעיראק בלי לעדכן אפילו את האמריקאים, והיו מוכנים לשלם על זה מחיר", אמר. "טראמפ הוא אחד הידידים הגדולים של ישראל, אבל לא תמיד האינטרסים שלו ושלנו חופפים. ראש הממשלה צריך להיות מחויב קודם כול לאינטרס הישראלי".
פורר מתח ביקורת גם על האפשרות של התערבות אמריקנית במערכת הבחירות בישראל. "אני לא הייתי מתערב בבחירות בארה"ב ולא הייתי מצפה שמישהו משם יתערב בבחירות פה", אמר, והוסיף כי לדעתו, ההתערבויות של טראמפ לא תמיד הוכיחו את עצמן.
את דבריו חתם במסר ברור בנוגע לזהות מי שיכריע את עתידה הפוליטי של ישראל: "מי שיחליט איך תיראה ממשלת ישראל הבאה זה הציבור הישראלי ולא נשיא ארה"ב".