אש"ף ממליץ לאבו מאזן: הפסק התיאום הביטחוני עם ישראל

המועצה המרכזית של הארגון קבעה כי כל עוד ישראל לא תעמוד במחויבויות שלה על פי ההסכמים, עליה לקחת אחריות בכל הנוגע לעם הפלסטיני

אבו מאזן
אבו מאזן | צילום: רויטרס

המועצה המרכזית של אש"ף החליטה הערב להמליץ בפני הנהגת הרשות להפסיק רק את התיאום הבטחוני עם ישראל לאור "אי מחויביות הצד הישראלי להסכמים עליהם היא חתומה". חברי המועצה המrכזית,  נאסר א-דין א-שער וסמיר אבו עישה, שהשתתפו בכינוס, אמרו שההחלטה להפסיק את התיאום תועבר אל הוועד הפועל של אש"ף על מנת להחליט מתי ליישם אותה.

בתום יומיים של כינוס ברמאללה, החליטה המועצה להטיל על ישראל - כמדינה כובשת - את מלוא האחריות בכל הנוגע לעם הפלסטיני על פי החוק הבינלאומי. המועצה החליטה עוד כי על כל החלטה חדשה במועצת הביטחון לכלול חידוש המחויבות בהסכמים הבינלאומיים, הנוגעים לסוגייה הפלסטינית והמאבק הפלסטיני-ישראלי, כולל מתן לו"ז לסיום הכיבוש, לאפשר למדינת פלסטין לקחת ריבונות על האדמה הכבושה משנת 1967 ובכלל זה מזרח ירושלים ופתרון סוגיית הפליטים לפי החלטה 194. הדבר ייעשה תחת מטריה בינלאומית בהשתתפות כל המדינות החברות וכן מדינות ערב.

המועצה החליטה לדחות על הסף את רעיון ההכרה במדינה יהודית או להכיר במדינה עם גבולות זמניים ובכל נוסחה שעלולה להותיר נוכחות צבאית או התנחלות ישראלית על האדמה הפלסטינית.

עוד הוחלט, כי הוועד הפועל של אש"ף יעקוב אחר הוועדה הלאומית הפלסטינית העליונה בכל מה שקשור לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, על מנת להעמיד לדין את ישראל על פשעי המלחמה, כולל את הבכירים בה, ובמיוחד על פשעי ההתנחלויות ופשעי המלחמה במהלך מבצע צוק איתן.

תגיות:
ישראל
/
הרשות הפלסטינית
/
אש"ף
/
תיאום ביטחוני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף