בניית מלונות וצמצום נזקי הטרור: תוספת של 70 מיליון שקלים לאיו"ש

הממשלה אישרה פה אחד את ההחלטה להעברת התוספת עבור היישובים ביהודה ושומרון במטרה לצמצם את השלכותיו של המצב הביטחוני. ח"כ שמולי: "ניצול גל הטרור לצורך פוליטי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנייה בהתנחלויות
בנייה בהתנחלויות | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
3
גלריה

כמו כן, אישרה הממשלה את הצעתו של שר התיירות יריב לוין, לפיה משרד התיירות יתמוך תקציבית בהקמת בתי מלון ומלוניות במוקדי תיירות מרכזיים ביהודה ושומרון וייתן מענק מנהלי בגובה של 20% מעלות ההקמה של המלון. המענק המנהלי המוצע ישווה לראשונה את המענק הניתן ביישובים בתוך הקו הירוק, המופיעים במפת חוק עידוד השקעות הון ליישובי יהודה ושומרון, שעד כה לא זכו למענק דומה. בין היתר, בשל העובדה כי חוק עידוד השקעות הון אינו חל על יהודה ושומרון.

שרת הרבות מירי רגב בירכה על ההחלטה: "השנה נראה הרבה יותר מתקני ספורט וארועי תרבות עשירים ברחבי יהודה ושומרון. ההתיישבות לא באה על חשבון הפריפריה, נמשיך להילחם על הנגשת התרבות והספורט בכל הארץ - בפריפריה, בשכונות, ביהודה ובשומרון, במגזר הערבי והלא יהודי כאחד".

בנייה ביהודה ושומרון. צילום:פלאש 90
בנייה ביהודה ושומרון. צילום:פלאש 90 | בנייה ביהודה ושומרון. צילום:פלאש 90

ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני) התייחס גם הוא לנושא ומתח ביקורת על חבר הכנסת מהמחנה היהודי: "חבל שסמוטריץ׳ מנצל את גל הטרור לטובת צרכים פוליטיים ולהעברת תקציבים עודפים להתנחלויות. לא ראיתי שהוא רץ לממשלה כדי לדרוש עוד כסף עבור תקציבי הביטחון והרווחה של ערי הפריפריה שהתרחשו בהן פיגועים. אין דבר ציני יותר מהגדלת התקציב לחקלאות ותיירות בשטחים בגלל פיגועים שמתרחשים בלב המדינה. הפריפריה זועקת כנגד האפליה וצועדת לירושלים במחאה על הקיפוח והממשלה מעבירה את הכסף להתנחלויות. הגיע הזמן שגם התושבים שם יבינו שבישראל לא יורד גשם ביוני, והממשלה פשוט יורקת על הדרישות שלהם."

בצלאל סמוטריץ'. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
בצלאל סמוטריץ'. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90 | בצלאל סמוטריץ'. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

תגיות:
יהודה ושומרון
/
תוספת תקציבית להתנחלויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף