ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שני) עם ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי בלונדון. בפגישה אמור נתניהו לבסס ציר משותף לישראל, בריטניה וארה"ב בנושאים מדיניים כגון ההחלטות האנטי ישראליות והמאבק באיראן. בפתח הפגישה אמרה מיי: "אני שמחה לקבל את פניך, במיוחד כשאנחנו מציינים 100 שנה להצהרת בלפור. יש לנו הרבה אזורי שיתוף פעולה. מצפה לשוחח גם על נושאים אזוריים כמו סוריה ואיראן וכל שאלת עתיד המזה"ת. אנחנו מחויבים לפתרון שתי המדינות"
עם זאת, הוסיפו הגורמים המדיניים כי לאחר בחירתו של טראמפ שינתה בריטניה את גישתה וביקרה בפומבי את מועצת שרי החוץ של האיחוד האירופי, שאימצה את הודעת הסיכום של ועידת השלום בפריז, ולפיה הפתרון לסכסוך הוא רק שתי מדינות לשני עמים.
דובר מטעמה של מיי גם מתח ביקורת על ג'ון קרי שאמר שממשלת ישראל היא הימנית ביותר אי-פעם. "אנחנו לא סבורים שיאה לתקוף את הרכבה של ממשלה דמוקרטית של בעלת ברית. הממשלה מאמינה כי המשא ומתן יצליח רק אם הוא יתקיים בין שני הצדדים בתמיכת הקהילה הבינלאומית", אמר דוברה.