היועמ"ש גיבש חוות דעת: על ישראל לאפשר איסוף הגופות מהמנהרה שפוצצה

המשנה למנדלבליט הודיע לפרקליט הצבאי כי במשרד המשפטים גובשה עמדה השוללת את מדיניות צה"ל ומשרד הביטחון שלא לאפשר איתור גופות עד להתקדמות בעסקת חילופי שבויים

בן כספית צילום: אלוני מור
לוחם ליד מנהרה שנחשפה בצוק איתן
לוחם ליד מנהרה שנחשפה בצוק איתן | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

אתמול הודיע מתאם הפעולות בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי, כי ישראל לא תאפשר לפלסטינים לחפש ולאתר את הגופות של נעדריהם עד שלא יוחזרו גופותיהם של סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול, ויגובש הסכם להחזרת האזרחים הנמצאים בידי חמאס. אמש התקשר רועי שיינדורף, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני דין בינלאומי, והודיע לאנשיו של הפצ"ר, תא"ל שרון אפק, כי חוות הדעת שגובשה במשרד המשפטים שוללת את העמדה הישראלית ומחייבת הסרת האיסור שהטילה ישראל.

חיילי צה"ל הנעדרים ברצועת עזה, גולדין ושאול. צילום: דו"צ, פייסבוק
חיילי צה"ל הנעדרים ברצועת עזה, גולדין ושאול. צילום: דו"צ, פייסבוק | חיילי צה"ל הנעדרים ברצועת עזה, גולדין ושאול. צילום: דו"צ, פייסבוק

הגופות הפלסטיניות קבורות בתחום המרחב הנקרא "הפרמטר", מין שטח הפקר בין ישראל לרצועת עזה. הפלסטינים לא יכולים להיכנס לאיזור ללא הסכמה ישראלית וכרגע ישראל מונעת זאת מהם. יחד עם זאת, ולמרות הודעתו של שיינדורף, החליט שר הביטחון ליברמן להמשיך במדיניות כפי שנקבעה, ולא לאפשר לפלסטינים לאתר את הגופות, שנקברו לאחר הפצצת המנהרה החודרת של הג'יהאד האיסלאמי בידי ישראל מוקדם יותר השבוע.

היום (שישי) ייאלצו הצדדים, משרד המשפטים מכאן ומשרד הביטחון משם, להידבר ביניהם על מנת לפתור את המשבר. לא מן הנמנע שתידרש הכרעה מצידו של ראש הממשלה נתניהו, שנמצא בלונדון. גורמים המקורבים לשר ליברמן אמרו אתמול בשיחות סגורות כי "לא כל חוק זה חוק יבש ולא הכל זה דין בינלאומי. לפעמים יש גם שכל ישר. אין שום סיבה בעולם שהם יחזיקו גופות של חיילים במשך שלוש שנים ואנחנו נאפשר להם לקבל בחזרה גופות של מחבלים".

תגיות:
חמאס
/
עסקות חילופי שבויים
/
פיצוץ מנהרת הג'יהאד האסלאמי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף