שר החוץ הלבנוני: "אם ישראל תילחם מולנו, ננצח אותה בוודאות"

לאחר שחיזבאללה האשים את סעודיה בכך שעודדה את ישראל לתקוף את ביירות, טען ג'בראן באסיל כי "אנחנו מוכנים לפעול במקרה של הסלמה, אך מנסים למנוע זאת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'בראן באסיל
ג'בראן באסיל | צילום: AFP
3
גלריה

לדבריו, ביירות תמיד "שמרה על מדיניות קונסטרוקטיבית וברורה", בכל הקשור ליחסיה עם שכנותיה ומדינות אחרות בעולם הערבי, אך הדבר לא מנע ביצוע "פעולות עוינות" נגד לבנון".

אל-חרירי. עמד בלב המשבר בין סעודיה ללבנון. צילום: AFP
אל-חרירי. עמד בלב המשבר בין סעודיה ללבנון. צילום: AFP | אל-חרירי. עמד בלב המשבר בין סעודיה ללבנון. צילום: AFP

בהתייחס למשבר בנוכחי, שכלל את התפטרותו הבלתי צפויה של ראש ממשלת המדינה לשעבר אל-חרירי, אמר הבכיר הלבנוני כי "זו דוגמה טובה לכך שכל מדינה יכולה לפתוח במלחמה נגדנו".

לטענתו, "אנחנו מוכנים לפעול במקרה של התפתחויות כאלה, אבל מנסים לעשות ככל שביכולתנו כדי למנוע זאת, ולשמור על יחסים טובים עם ריאד". הוא הוסיף כי מדינתו "תדבוק בגישה דיפלומטית, אלא אם כן נאלץ להגן על עצמנו", והסביר כי "לבנון לא מסכימה למתקפות של אזרחיה נגד ערב הסעודית".

עם זאת, הוא הדגיש כי המצב הנוכחי כולל את מעורבותם של שחקנים נוספים, והזכיר בהקשר זה את ארצות הברית וישראל. "אנחנו לא צריכים לעורר פרובוקציה שתגרור את ישראל מולנו, משום שהיא תפסיד בה. אנחנו צריכים לרסן את ישראל מלפתוח במלחמה שבה לבנון תנצח באופן וודאי", הוא הוסיף.

נסראללה. צילום: רויטרס
נסראללה. צילום: רויטרס | נסראללה. צילום: רויטרס

מלבד זאת, הוא הצהיר כי "כל מדינה יכולה לפעול נגד חיזבאללה כמו שארה"ב עושה, למרות שנסראללה אומר שוב ושוב: 'אם אתם רוצים להילחם בנו, אתם יכולים לעשות זאת אבל תשאירו את לבנון מחוץ לזה, אנחנו לא רוצים שהיא תסבול בגללנו'. אני חושב שאם הם יפגעו בנו הם יגרמו לכל תושבי המדינה לסבול, ומי שיעשה זאת יהיה אחראי גם לתוצאות. יהיו לכך השלכות על האזור כולו, כולל אירופה".

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
ג'בראן באסיל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף