זחאלקה: "דגל ישראל גרוע מסמרטוט, לא שונא את חיזבאללה"

חבר הכנסת מהרשימה המשותפת הגן בראיון על הח"כים לשעבר בשארה וגאטס, ואמר כי הוא לא מתחרט על דקת הדומייה שעמד לזכר מחבלים הרוגים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'מאל זחאלקה
ג'מאל זחאלקה | צילום: פלאש 90
2
גלריה

כשנשאל זחאלקה על דקת הדומייה שעמד יחד עם חברי כנסת ערבים אחרים למען מחבלים שנהרגו במהלך ביצוע פיגועים, אמר כי הם קורבנות של הכיבוש הישראלי. "אני יודע שזה ספורט לאומי בישראל לקחת פוליטיקאי ערבי ולהתחיל להגיד לו 'אתה מגנה', 'לא מגנה'", אמר זחאלקה. "אני בן עם מדוכא ואני, איך אומרים, אפילו אם תתן לי את כל הזהב בעולם לא אבגוד בעם שלי. עכשיו תכניס אותי לבית סוהר, תוציא אותי להורג אני לא אגיד שהעם שלי אשם בכך שהוא מגן על עצמו. גם לקחת את הארץ, גם לנשל את העם וגם אתה רוצה ניצחון מוסרי. אתם רוצים יותר מדי".

חבר הכנסת אמר כי הוא  מעדיף למות מאשר לשיר את ההמנון הישראלי. "אני פלסטיני בעל תעודת זהות ישראלית, אין לי זהות ישראלית. ישראל עדיין כובשת אפילו אם עברו 70 שנה. בוא נסיר את הדגל הזה ונסיר את ההמנון ונסיר את הסמל", אמר חבר הרשימה המשותפת. "כל דגל בשבילי הוא חתיכת סמרטוט. הדגל הוא סמרטוט. מה יש שם? יש זהב שם? זה בד, הוא הרבה יותר גרוע מסמרטוט. הדגל הפלסטיני הוא דגל של עם מדוכא לכן אני לא אגע בו".

פעילי חיזבאללה נשבעים אמונים למנהיג איראן חמינאי. צילום מסך
פעילי חיזבאללה נשבעים אמונים למנהיג איראן חמינאי. צילום מסך | פעילי חיזבאללה נשבעים אמונים למנהיג איראן חמינאי. צילום מסך

זחאלקה אף אמר כי הוא לא שונא את החיזבאללה בלבנון, ארגון שבשנים האחרונות משתתף במלחמת האזרחים בסוריה לצד משטר אסד. "בוודאי שלא, למה לשנוא?", שאל. "אלה בני עמי, אלה הלבנונים בני עמי. בזוי מי שהתחיל במלחמה - שכחת שישראל היא זו שכובשת בלבנון והייתה בלבנון".

אתגר הקריא אז לזחאלקה ציטוט של דבריו, בהם אמר לתושבי הכפר הבדואי אום אל חיראן שבנגב ש"אם צריך להישפך דם אז שיישפך דם". חבר הכנסת הבהיר אז כי הוא לא מעוניין בהמשך הראיון. "אני מרגיש שאני עומד מול איש שב"כ. אני לא רוצה ככה את הראיון אני לא רוצה ראיון כזה", אמר. "אתה לא מנהל איתי דיאלוג, אתה לא מדבר איתי דוגרי, עין לעין. אתה יושב מלמעלה ומשתין עליי מלמעלה".

תגיות:
הרשימה המשותפת
/
ג'מאל זחאלקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף