ארדן ושקד יוזמים: הלוויות מחבלים לא יהפכו עוד למפגן טרור

השרים יוזמים תיקון לחוק המאבק בטרור שיסמיך את המשטרה לעכב השבת גופות מחבלים כדי למנוע מהלוויות להפוך למפגן הסתה. היוזמה הגיעה בעקבות "בג"ץ ג'אברין"

גלעד ארדן ואיילת שקד
גלעד ארדן ואיילת שקד | צילום: יונתן זינדל, מרק ישראל סלם,פלאש 90
2
גלריה

רשימת התנאים לדוגמה שהמשטרה רשאית לקבוע לקיום הלוויה: הגבלת מספר המשתתפים, זהותם של המשתתפים, לרבות מניעת השתתפותו של אדם מסוים ככל שנשקפת סכנה לשלום הציבור מאותו אדם או מעצם השתתפותו באירוע הלוויה, מסלול הלוויה, מועד קיום הלוויה ושעת הלוויה, וקביעת רשימה של  חפצים שנשיאתם במהלך האירוע אסורה. במקרים מיוחדים רשאית המשטרה לקבוע גם את מקום הקבורה.

כמו כן, רשאית המשטרה להורות על הפקדת ערובה כספית להבטחת קיום התנאים שקבעה במהלך אירוע הלוויה של המפגע באחד משני מקרים אפשריים: הראשון, כאשר סברה כי קיים חשש לפגיעה בשלום הציבור וביטחונו בשל אירוע הלוויה או הקבורה; והשני, כאשר סברה כי קיים חשש לגילוי הזדהות עם ארגון הטרור או הסתה לטרור.

הלווייתו של בכיר חמאס מאזן פוקהא, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית
הלווייתו של בכיר חמאס מאזן פוקהא, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית | הלווייתו של בכיר חמאס מאזן פוקהא, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית

"מדינת ישראל מחויבת להבטחת ביטחונם ושלומם של אזרחיה, ובכלל זה לפעול לסיכול איומי הטרור כל זאת תוך שמירה על איזון בין עוצמת הכלים הנדרשים להתמודדות אפקטיבית עם הסיכונים האמורים לבין מחויבות המדינה לשמירה על ערכי הדמוקרטיה וזכויות אדם", נכתב בהסבר לתזכיר החוק.

השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, אמר: "לוויות מחבלים הופכות למפגני הסתה ותמיכה בטרור שמגבירים את הסיכוי לפיגועים נוספים ולכן הובלתי מדיניות נוקשה כנגד קיומן של הלוויות שיש בהם הסתה כדי שהמחבל הארור לא יזכה לכבוד על מעשהו הנפשע. לצערי בג״צ קבע שאין סמכות למשטר להחזיק בגופת המחבל עד למילוי תנאיה ועלינו לעשות הכל כדי שהחוק יאושר במהירות וסמכות המשטרה למנוע הסתה תוחזר".

תגיות:
טרור
/
גלעד ארדן
/
איילת שקד
/
גופות מחבלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף