הורים שכולים: "להחזיק בגופות מחבלים או לזרוק אותן לים"

במהלך דיון סוער של ועדת הפנים אמרו הוריה של קצינת צה"ל שיר חג'אג' ז"ל שנרצחה בפיגוע: "אנו לא מסכימים שיחזירו את הגופה של החיה שרצח את בתנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הדיון בוועדת הפנים של הכנסת | צילום:

בנושא התנאים להלוויות מחבלים, אמר קיש: "לא יכול להיות שאנחנו משותקים מבצעית ומשפטית מול החגיגות האלו שמתקיימות בהלוויות המחבלים! אנחנו לא שוויץ! בעניין זה ישראל יכולה ללמוד מארצות הברית שהשליכה לים את גופתו של הארכי טרוריסט בן לאדן". יו"ר ועדת הפנים הוסיף: "מול זכות משפחות הרוצחים עומדות זכויות הציבור לענישה והרתעה. אין ספק שהיום המשקל העודף ניתן לזכויות משפחות הרוצחים. הגיע הזמן להתעשת ולשקול קבורה מרוחקת על ידי המשטרה וכך תחזור ההרתעה אל מול החגיגות ההזויות הללו בהלוויות מחבלים".

הלווייתו של בכיר חמאס, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית
הלווייתו של בכיר חמאס, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית | הלווייתו של בכיר חמאס, ארכיון. צילום: התקשורת הערבית

יו"ר תנועת "אם תרצו", מתן פלג, שהשתתף אף הוא בדיון, הוסיף: "על מדינת ישראל לקדם חבילת הרתעה משמעותית נגד הטרור. יש לזכור שהתקפות הטרור נגד ישראל הן מאמץ בלתי פוסק ויום יומי. פיגועי הדמים שרצחו לאחרונה את הרב רזיאל שבח ז"ל ואת הרב איתמר בן גל ז"ל הם רק שני מקרים שצלחו לצערנו מתוך מאות נסיונות. שינוי כללי המשחק והקשחת כל תגובה היא הכרחית. יש להגביר דרמטית את הרתעה. דם ישראלי אינו הפקר".

תגיות:
טרור
/
כנסת
/
הורים שכולים
/
גופות מחבלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף