שרי הממשלה אישרו את הארכת כהונתם של מ"מ המפכ"ל ומ"מ נציב השב"ס

שרי הממשלה אישרו טלפונית את הארכת כהונתם של שני הבכירים, זאת עד למינוי קבוע בשני הארגונים. השר לביטחון פנים הודיע על המהלך המדובר כבר בערב ראש השנה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ממלא מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן
ממלא מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שרי הממשלה אישרו הערב (רביעי) את הארכת כהונתם של מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, ומ"מ נציב השב"ס, גונדר אשר וקנין, כממלאי מקום לשישה חודשים נוספים, או עד למינוי קבוע במשטרה ובנציבות שב"ס. כבר בערב ראש השנה, בתחילת החודש, הודיע השר לביטחון פנים, ח"כ אמיר אוחנה, כי כהונתם של השניים תוארך פעם נוספת.

walla video test11 | צילום:

כזכור, בחודש אוגוסט הודיע אוחנה כי הוא יגיע להחלטה בנוגע למפכ"ל תוך שלושים יום, אלא שהתקופה הזו הגיע לסיומה מבלי שהתגבשה החלטה סופית. ההערכות היו כי אוחנה מתכוון למנות מפכ"ל קבוע מתוך הארגון, ומקורביו סיפרו על מספר מועמדים שנשקלו לתפקיד, חלקם מתוך המשטרה וחלקם ניצבים בדימוס.

היעדר מפקד זמני - הן למשטרה והן לשב"ס - הוא דבר שמטיל קשיים עם הארגונים הגדולים, שכן ממלאי המקום אינם רשאים לפעול כמפקד הכללי, וסמכויותיהם מוגבלות במעט. ממלא מקום המפכ"ל אמר בחודש שעבר, במהלך שיחה עם מפקדי המחוזות במשטרה: "אני ממשיך בתפקיד עד להחלטה אחרת".

תגיות:
משטרה
/
מוטי כהן
/
אשר וקנין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף