גלעד ארדן במועצת הביטחון: "הפלסטינים דחו כל הצעה לשלום"

בנאומו הראשון מול מועצת הביטחון של האו''ם, תקף השגריר הישראלי את שר החוץ הפלסטינאי: "עכשיו כולם רואים שהפלסטינים מסיתים". ארדן אף תקף את התנהלות מועצת הביטחון ביחסה לישראל לאורך העשורים האחרונים

אנה ברסקי צילום: פרטישלמה שמיר צילום: ללא
גלעד ארדן
גלעד ארדן | צילום: רויטרס
3
גלריה
טקס חתימת הסכם השלום עם איחוד האמירויות ובחרין
טקס חתימת הסכם השלום עם איחוד האמירויות ובחרין | צילום: רויטרס

"מאז שהגעתי לניו יורק הייתי עד לפער הגדול בין הנושאים שהמועצה בוחרת להתמקד בהם לבין מה שקורה בפועל במזרח התיכון", אמר השגריר בתחילת דבריו. "הדיון במועצת הביטחון מתמקד כבר 20 שנה רק בסוגיה הפלסטינית אבל המצב במזה"ת השתנה".

ארדן המשיך בקו ההתקפי מול הפלסטינאים וטען כי "במקום שהפלסטינים יראו בהסכמים כהזדמנות להתניע משא ומתן, הם תקפו את מדינות ערב ואמרו כי מדובר ב'בגידה' ו'בתקיעת סכין בגב'. עכשיו כולם רואים שהפלסטינים מסיתים נגד כל מדינה שרוצה בשלום, אפילו נגד חברותיה לליגה הערבית". "אל תלכו שולל אחרי הסחת הדעת של עבאס שמדבר שוב על ועידת שלום בינלאומית. הוא דחה כל הצעה לשלום שקיבל מישראל" קרא ארדן.

"העובדה שהפלסטינים תוקפים את אלה שעושים שלום עם ישראל, מוכיחה כי במשך שנים מועצת הביטחון מפעילה לחץ על הצד הלא נכון", טען השגריר. "אולי חברות המועצה מקובעות כל כך על הדיונים האלה ועל אותן סיסמאות עד שהן לא רואות את המציאות. כולנו יודעים מה איינשטיין אמר על כך שעושים את אותו הדבר ומצפים לתוצאות שונות".

ריאד אל-מאלכי
ריאד אל-מאלכי | צילום: רויטרס
תגיות:
גלעד ארדן
/
האומות המאוחדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף