"מאז שהגעתי לניו יורק הייתי עד לפער הגדול בין הנושאים שהמועצה בוחרת להתמקד בהם לבין מה שקורה בפועל במזרח התיכון", אמר השגריר בתחילת דבריו. "הדיון במועצת הביטחון מתמקד כבר 20 שנה רק בסוגיה הפלסטינית אבל המצב במזה"ת השתנה".
ארדן המשיך בקו ההתקפי מול הפלסטינאים וטען כי "במקום שהפלסטינים יראו בהסכמים כהזדמנות להתניע משא ומתן, הם תקפו את מדינות ערב ואמרו כי מדובר ב'בגידה' ו'בתקיעת סכין בגב'. עכשיו כולם רואים שהפלסטינים מסיתים נגד כל מדינה שרוצה בשלום, אפילו נגד חברותיה לליגה הערבית". "אל תלכו שולל אחרי הסחת הדעת של עבאס שמדבר שוב על ועידת שלום בינלאומית. הוא דחה כל הצעה לשלום שקיבל מישראל" קרא ארדן.
"העובדה שהפלסטינים תוקפים את אלה שעושים שלום עם ישראל, מוכיחה כי במשך שנים מועצת הביטחון מפעילה לחץ על הצד הלא נכון", טען השגריר. "אולי חברות המועצה מקובעות כל כך על הדיונים האלה ועל אותן סיסמאות עד שהן לא רואות את המציאות. כולנו יודעים מה איינשטיין אמר על כך שעושים את אותו הדבר ומצפים לתוצאות שונות".