נתניהו יבקש לשריין שלושה־ארבעה מועמדים למקומות ריאליים

היו"ר יציע לחברי המרכז לוותר על פריימריז ושוקל להכליל ברשימה גם את שולי מועלם רפאלי. חוות דעתו של המשנה ליועמ"ש, שלפיה תותר פעילות מפלגתית גם בימי הסגר, עלולה לטרפד את היוזמה

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לקראת כינוס ועדת החוקה של הליכוד, צפוי יו"ר התנועה בנימין נתניהו לגבש הצעה, בתיאום עם יו"ר מרכז הליכוד ח"כ חיים כץ, שלפיה גם הפעם יבוטלו הפריימריז בליכוד - בטענה כי קשה עד בלתי אפשרי לנהל הליך תקין של קמפיין הבחירות הפנימיות במהלך הסגר ולקיים כסדרו את יום ההצבעה ואת ספירת הקולות, שעל פי חוקת הליכוד נעשית פיזית, בקלפיות.

תומכי הפריימריז מסתמכים על חוות הדעת שהפיץ בתחילת השבוע המשנה ליועמ"ש רז נזרי, שלפיה "גם במהלך ימי הסגר תתאפשר פעילות מפלגתית לצורך היערכות לבחירות הכלליות לכנסת". בחוות הדעת מציין נזרי כי בכוונת היועמ"ש להתייחס בהמשך גם לסוגיות נוספות הנוגעות לפעילות מפלגתית במהלך הסגר.

walla video test11 | צילום:

אם יצליח לשכנע את חברי מרכז הליכוד לוותר שוב על פריימריז, צפוי נתניהו לקדם החלטה על שריון שלושה־ארבעה מועמדים למקומות ריאליים – בין 10 ל־26, וכן המקום ה־28. מועמד נוסף ישוריין למקום ה־36, הנחשב לגבולי מאוד.

בין המועמדים של נתניהו נמצאת חברת כנסת לשעבר שולי מועלם רפאלי, שעל פי גורמים בליכוד נפגשה עם נתניהו ושוחחה עמו על האפשרות שתשוריין. גם שמותיהם של יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, תת־אלוף (במיל')גל הירש, וכן עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף ז"ל, עלו כמועמדים לשריון.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף