שר החקלאות לשעבר מתחייב: הקואליציה לא תתפרק בגלל המחאה

ארבע סיעות מהקואליציה מתנגדות לרפורמה שמקדם האוצר, אך שר החקלאות לשעבר אלון שוסטר מבהיר בשיחה עם ענת דוידוב כי הוא לא מתנגד לעיקרון העומד מאחוריה: "גם ארגוני החקלאים לא מתנגדים לעיקרון בבסיס הרפורמה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מחאת החקלאים נגד רפורמת הייבוא (צילום רחפן: שגיא קליין, הערבה התיכונה) | צילום:

שוסטר הרחיב: "אנחנו סוברים שאירוע כל כך דרמטי עושים בהידברות, למשל הסכם החלב. לפני מספר חודשים לאחר עבודה של כחצי שנה הגענו להסכם משולש האוצר משרד החקלאות והחקלאים עצמם, יש להם ארגונים האחד חותם בשם כולם וכך הגענו להסכם מניח את הדעת בתחום החלב". בנוסף התייחס לטענה כי מחירי הפירות והירקות בארץ גבוהים ואמר: "יש פה ספין תקשורתי שלצערי מצליח לעיתים. מי שקובע את המחירים שמעצבנים ולעיתים גבוהים מאוד זה בעל רשת השיווק או המכולת".

על החשש כי במצב שבו לא תושג הסכמה על יישום הרפורמה שלמות הקואליציה תהיה בסכנה, אמר שוסטר: "אנחנו נדאג לכך יחד עם כל סיעות הבית ועם שרי האוצר והחקלאות שתחת ידיה של הממשלה והכנסת יצא הסכם מאוזן ראוי שהחקלאים יהיו מאוד מרוצים והצרכנים הישראליים יהיו מרוצים. אני מקווה שנגיע לתוצר טוב". שר החקלאות התחייב כי הקואליציה לא תתפרק והתקציב יעבור: "אנחנו נדאג לשלמות הקואליציה ולתקציב".

על הטיפול הממשלה בגל התחלואה הנוכחי של הקורונה, אמר: "אני קודם כל יודע שמדובר בעניין מורכב אני מרוצה מאוד שממשלה מאנשים שחושבים אחרת לגמרי משתפת פעולה, אני לא חשבתי שיש פתרון קסם גם בממשלה הקודמת". שוסטר סיכם: "אני חושב שלי ולנו היו טענות גם על פוליטיזציית יתר שהייתה בממשלה הקודמת ואני משוכנע שהדיונים רובם ככולם והוויכוחים הם לשם שמיים, למצוא את האיזון הנכון בין בריאות, כלכלה ואמון הציבור".

תגיות:
מחאת החקלאים
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף