"חשוב מבחינה ביטחונית": אלקין חושף מה הכילה השקית שהכניס לפגישה עם פוטין

שר השיכון התייחס לשקית המדוברת, שהחזיק בידיו בכניסה לפגישת ראש הממשלה בנט ונשיא רוסיה, בה שימש כמתרגם. "מה שהיה צריך לחזור לארץ חזר, ומה שהיה צריך להישאר - נשאר שם"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
בנט ופוטין במרפסת בסוצ'י | צילום:

"כרוסי אני צריך לבוא לפגישה עם שקית", אמר אלקין בפתח דבריו. "אבל אם נדבר ברצינות, בגלל מגבלות הקורונה אף אחד מחברי המשלחת חוץ ממני לא הורשה להיכנס לחדר, ובשקית היו תצלומי אוויר שחשובים ביטחונית ורצינו לדבר עליהם עם הנשיא הרוסי".

כשנשאל אם הצילומים הצליחו לשכנע את פוטין לפעול בצורה רחבה בסוריה, השיב: "הם עזרו, הצילומים עסקו בכל מיני נושאים. מה שהיה צריך לחזור לארץ חזר, ומה שהיה צריך להישאר שם נשאר שם. שני הנושאים המרכזיים של השיחה היו בלימת תוכנית הגרעין האיראנית והמצב בסוריה, שני הנושאים נדונו מאוד בהצלחה".

"אנחנו לא חושפים מה פוטין אמר בפגישה, כי זה מה שמאפשר לקיים את השיח הזה כבר הרבה שנים", המשיך אלקין. "אני לא חושב שהרוסים מבינים שונה מאיתנו את מה שקורה באיראן. האווירה בפגישה הייתה מיוחדת ובמקום שעתיים זה לקח חמש שעות. האווירה היה מאוד טובה, פוטין בסוף לקח את ראש הממשלה לסיבוב בתוך האחוזה הנשיאותית ולביתו הפרטי. הייתה כימיה מאוד טובה בין בנט לפוטין וזה שזה קרה בפגישה הראשונה זה מאוד מיוחד".

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
זאב אלקין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף