עורכת הדין של הסוהרות: "באו לשרת את המדינה ומחצו אותן"

הוועדה בראשות חברת הכנסת מירב בן ארי התכנסה לדיון בנושא התנהלות שב"ס בהצבת סוהרות וחיילות במתקני כליאה עם אסירים ביטחוניים, זאת בצל פרשת כלא גלבוע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הוועדה לביטחון פנים
הוועדה לביטחון פנים | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
2
גלריה

בן ארי אמרה בפתח הוועדה: "הנושא הזה נפתח מחדש כי הפצע הזה לא טופל, אני לא רוצה להטיח האשמות אלא לשמוע פרטים ולהבין למה העניין הזה מוסמס ולא טופל כראוי".

בהמשך התייחס לפרסום "מעריב" לפיו באשה שובץ מאז ספטמבר לתפקיד חדש, והפעם כמפקד בית המעצר בבית משפט השלום בפתח תקווה. "בסופו של דבר התיק נסגר על ידי הפקרליטות בעילה של חוסר ראיות ולגבי שאר הסוהרים מחוסר אשמה. לאור חלוף הזמן וסגירת התיק נגד באשה הוחלט על ידי נציב שב"ס לבטל את השעיתו ולהחזירו לשרות בדצמבר 2019".

יחד עם זאת, הבהיר נהון "ברגע ששמענו את אותה אמירה של מנהל כלא גלבוע, הנציבה כינסה דיון חירום מיידי. מייד לאחריו הוצאתי מסמך לפרקליט המדינה שקבע כי קצין שיש לו מידע על עבירה פלילית מתבקש למסור את עדותו למשטרה". כשנשאל האם היו אירועים נוספים, השיב: "יש אירועים כאלה, הם מטופלים בכמה צירים מול קורבנות העבירה".

כלא גלבוע (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
כלא גלבוע (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: REUTERS/ Ammar Awad

לדבריו, אחוזי האיוש של השב"ס נמוכים יותר מהתכנון, "אני מחויב לשבץ 768 חיילים, כרגע משובצים 622". עוד אמר כי "יש יחסית ביקוש להגיע לשב"ס, בעיקר בקרב בנות".

"הוועדה תפעל באופן מיידי בכל היחידות בהם אנו משבצים חיילות וחיילים, המסקנות יוגשו בטווח מייד וקצר. נביא את זה לשר הביטחון באמצעות הרמטכל", אמר.

"אדבר בשם סוהרת ספציפית שביקשה ממני לדבר על הסיוטים והחרדות שרודפים אותה בלילות, על הנכות הנפשית שרודפת אותה לשארית חייה. היא כואבת את העובדה שהתיקים נסגרו והקמ"ן נשאר במערכת ומתחננת שיחזירו לה את האמון באדם ובמערכת המשפטית".

עוד אמרה: "אלו נשים שבאו לשרת את המדינה ומחצו אותן. עכשיו אני מבקשת מהשב"ס - תעשו את זה כמו שצריך הפעם, בלי טיוחים, יש ראיות ואפשר לכל הפחות להעמיד לדין משמעתי את קצין המודיעין".

הבדיקה המחודשת הינה תולדה של העדות שמסר מפקד כלא גלבוע, שאישר את החשד לפיו גורמים בבית הסוהר העבירו סוהרות חיילות לידי אסירים ביטחוניים לצורך קיום יחסי מין וקידום מטרותיהם, במסגרת ההתנהלות בכלא. בעבר התנהלה חקירה, שנסגרה בהיעדר ראיות מספיקות. במסגרת אותה פרשה אולצה קצינה בשירות לפרוש.

תגיות:
כלא גלבוע
/
הוועדה לביטחון פנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף