ח"כ בליכוד: "אף אחד לא חייל של ביבי, מי שקובע אלו המתפקדים"

ח"כ יואב קיש שוחח עם יוני הללי על העימות בין אמסלם לנתניהו, והדגיש את חופש הדעות במפלגה: "אף אחד לא חייל של ביבי". עוד הם שוחחו על הפריימריז בליכוד ועל "חוק הנאשם"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
דודי אמסלם על מנסור עבאס, באדיבות קשת | צילום:

בהתייחס לנושא הסערה - ישיבה עם רע"מ בקואליציה, הבהיר סגן שר הבריאות לשעבר כי מבחינתו אפשרות זו פסולה לחלוטין: "חשוב לי לומר, אנחנו מעולם לא הצענו לרע"ם להיכנס איתנו לקואליציה, ואני אומר לך עכשיו את עמדתי - אני נגד כל מהלך עתידי שכזה. רע"ם זו המפלגה הכי מסוכנת היום בכנסת לישראל, לא נשתף איתם פעולה בשום קואליציה עתידית. זה אני. אני אומר לך חד משמעית, אנחנו לא נהיה עם רע"ם בקואליציה, נקודה".

בהתייחסות נוספת לדברי אמסלם, הציג קיש את "מבחן התוצאה של הפריימריז": בליכוד כל אחד אומר מה שהוא רוצה ונבחן על זה בפריימריז מול המתפקדים, ולכן אנחנו מפלגה שהיא שונה, ואנשים נמדדים על מה שהם עושים ועל מה שהם אומרים והם לא חיילים של אף יו"ר מפלגה, כי בסוף מי שקובע אלו המתפקדים".

לבסוף, הוא התבטא בנוגע ל"חוק הנאשם", ותקף את הקואליציה שמנסה בימים אלו לקדמו: "שנה שלמה לא נגעו בחוק הזה, אנחנו הולכים לבחירות, והקואליציה לוקחת  כלי חוקתי כדי למנוע מיו"ר האופוזיציה להתמודד. זה כמו שאנחנו, אם היה מצב הפוך, היינו מעבירים עכשיו חוק שמי שאין לו תעודת בגרות לא יוכל להתמודד לראשות הממשלה". עוד הוסיף כי "אני נגד חוק כזה באופן עקרוני, ללא קשר לנתניהו".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יואב קיש
/
דודי אמסלם
/
בחירות 2022
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף