"סקרו את המצב במזרח התיכון": שר החוץ אלי כהן שוחח עם מקבילו הרוסי לברוב

מלשכת השר כהן נמסר כי השרים שוחחו על שורה של סוגיות בילטראליות ואזוריות. במשרד החוץ במוסקבה מסרו: "הודגש הצורך בכינוס הישיבה הבאה של הוועדה הרוסית-ישראלית המשותפת"

אנה ברסקי צילום: פרטימעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אלי כהן
אלי כהן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

מנגד, ממשרד החוץ במוסקבה נמסר כי לברוב הביע את נכונותו לעבוד יחד למען חיזוק שיתוף הפעולה המגוון בין רוסיה וישראל. עוד נמסר כי השרים "דנו במשימות אקטואליות על סדר היום הבילטרלי תוך שימת דגש על חשיבות חיזוק הפוטנציאל לשיתוף פעולה מסחרי וכלכלי. בהקשר זה הודגש הצורך בכינוס הישיבה הבאה של הוועדה הרוסית-ישראלית המשותפת".

"השרים סקרו את המצב במזרח התיכון ובצפון אפריקה. כאשר דנו בבעיות של ההתיישבות פלסטינית-ישראלית, הצד הרוסי הדגיש את נכונותו להמשיך ולסייע בהתחלה מחדש של תהליך השלום על בסיס משפטי בינלאומי מוכר", נכתב.

לדברי משרד החוץ הרוסי, לברוב אישר מחדש את עמדת רוסיה בעד נורמליזציה של המצב בסוריה בדרכי פוליטים ודיפלומטים בהתאם להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם 2254 ("מפת דרכים לתהליך שלום בסוריה"). עוד נמסר כי לברוב עדכן את השר כהן במצב הלחימה באוקראינה.

סרגיי לברוב
סרגיי לברוב | צילום: רויטרס
תגיות:
אלי כהן
/
סרגיי לברוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף