בפעם התשיעית: המדינה ביקשה ארבעה חודשי דחייה בפינוי חאן אל אחמר

על רקע המצב הביטחוני הרגיש, המדינה ביקשה דחייה מבג"ץ בעניין המאחז הבדואי. גורמים במערכת הביטחון ובמשרד רה"מ המליצו על בקשת דחייה מבג"ץ

מתן וסרמן צילום: פרטיאנה ברסקי צילום: פרטי
חאן אל אחמר
חאן אל אחמר | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
2
גלריה

על רקע המצב הביטחוני הרגיש, המדינה ביקשה היום (רביעי) מבג"ץ דחייה נוספת בעניין פינוי המאחז הבדואי הבלתי חוקי חאן אל אחמר.  גורמים במערכת הביטחון ובמשרד ראש הממשלה המליצו על בקשת דחייה מבג"ץ בנושא הפינוי. על רקע ההמלצה, השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' המשיכו לפעול בימים האחרונים במטרה לנסות להוביל לפינויו של המקום.

ח'אן אל-אחמר ממוקם על אדמות מדינה בשטח C, כעשרה ק"מ ממזרח לירושלים, בין כפר אדומים למישור אדומים. בית המשפט העליון קבע כי המבנים במקום אינם חוקיים, ואישר מספר פעמים צו הריסה נגדם. על הפינוי המיועד נמתחה ביקורת מצד מדינות באירופה ומצד מחוקקים בארצות הברית. ב-2018 קיבל הפרלמנט האירופי החלטה שלפיה פינוי המתחם ייחשב הפרה של אמנת ז'נבה.

חאן אל-אחמר
חאן אל-אחמר | צילום: ימי רוט

ידידי הג'הלין הגיבו לבקשת המדינה ומסרו: "על המדינה לא להסתפק בבקשה לדחות את מועד התגובה, אלא עליה לאמץ את התוכנית המוכנה להפקדה שקידמה הממשלה הקודמת ותוכננה ע"י בעלי המקצוע. תוכנית המסדירה את החאן על אדמות מדינה בסמוך למקומו, תוך שמירה על צרכיהם ומאפיינים התרבותיים של אנשי החאן. כואב הלב שבמשך שנים המדינה נסחפה אחרי מיעוט בהתיישבות היהודית הסמוכה לחאן, הרוצה לראות סביבו רק יהודים ומוביל אותנו לטרלול, בו כולנו נשלם את המחיר בבית הדין האג ופגיעה בינלאומית במעמדה של ישראל".

תגיות:
בג"צ
/
חאן אל-אחמר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף