אלוף (מיל') גדי שמני, אלוף פיקוד מרכז לשעבר התראיין היום (שני) אצל בן כספית ואריה אלדד בתכניתם ב-103FM בצל הפיגוע הקשה אמש בו נרצחו האחים הלל מנחם ויגל יעקב יניב ז"ל מהיישוב הר ברכה.
"פיגועים היו באיו"ש ויותר קשים מאלה, אין ספק שהוא קשה. אני חושב שמה שאפשר וצריך להסיק מהאירוע, זה שבמקומות בהם יש חיכוך כל כך בעייתי בין יהודים לפלסטיניים, בחווארה נוסעים בתוך פקק, זה מזכיר את מה שהיה לפני אוסלו כשלא היו כבישים עוקפים. מאז אין מקומות כאלה כמעט, זה אחד הבודדים", אמר בפתח הריאיון.
על גינוי חברי הממשלה את המהומות בחווארה לאחר הפיגוע: "כשאומרים לא לקחת את החוק לידיים, איזה חוק לקחו לידיים? זה גם חלק מהטשטוש, זו אלימות ממוסדת, מאורגנת, ממומנת, שמעודדים אותה. יש חלקים מאוד קיצוניים בהתיישבות שמנצלים אותם. כשיש שר לביטחון לאומי שבשתיקתו ובאמירות שלו ומטעמו גם אנשים מבינים שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים, שיש מי שתומך בהם וזה חמור מאוד".