אין חגיגה בלי עוגה: הקהל הישראלי צורך בין 8 ל־10 עוגות בשנה בממוצע לאדם. כך עולה מנתוני 50 הסניפים של רשת מאפה נאמן ברחבי הארץ, שפורסמו לקראת יום העוגה הבינלאומי, שיחול מחר.

יום העוגה הבינלאומי (צילום: אינג'אימג')
יום העוגה הבינלאומי (צילום: אינג'אימג')

כמו כן, הטעם האהוב ביותר על הישראלי הוא עוגת שוקולד קלאסית – כ־12%. במקום השני מדורגת עוגת גבינה־פירורים – כ־10%, ואחריה עוגת שמרים בטעם שוקולד – כ־9.9%, עוגת גבינה אפויה – כ־8.7%, עוגת שיש קלאסית – כ־8%, עוגת שיש־תפוז – כ־7.4%, מאפינס – כ־6.8%, עוגת פררו רושה – כ־5.6%, עוגת שמרים־גבינה – כ־5.4% וטעמים נוספים – כ־26.2%.

המועדפת על הישראלים היא עוגת שוקולד קלאסית (צילום: אינג'אימג')
המועדפת על הישראלים היא עוגת שוקולד קלאסית (צילום: אינג'אימג')

ברשת ציינו כי קולציית העוגות הקיציות של מאפה נאמן מתאפיינת הקיץ במבחר רחב של עוגות על בסיס פירות קיציים בטעמים מצננים. "רשת מאפה נאמן יוצאת בקולקציות חדשות בהתאם לעונות השנה והטרנדים הקולינריים בארץ ובעולם לצד המוצרים הקלאסיים שמככבים כל השנה", אמר מימי נאמן שייך, מבעלי רשת מאפה נאמן.

יום העוגה הבינלאומי (צילום: אינג'אימג')
יום העוגה הבינלאומי (צילום: אינג'אימג')