מומחים הזהירו: כך השימוש באפליקציות ניווט פוגע ביכולות המנטליות שלכם

רובנו מסתמכים על מערכת המיקום הגלובלית GPS, שמסייעת לנו להגיע בקלות ליעדים השונים. אך מחקר חדש מצא כי ההסתמכות על טכנולוגיה זו לצמיתות עלולה לשבש מיומנות נפשית חשובה ביותר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כך השימוש באפליקציות ניווט פוגע בכם
כך השימוש באפליקציות ניווט פוגע בכם | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
צילום אילוסטרציה GPS
צילום אילוסטרציה GPS | צילום: אינג אימג'

המשתתפים הבוגרים והמנוסים יותר, יכלו להסתמך על היכולות המנטליות שלהם באמצעות "מפה מחשבתית", וזאת לעומת הנבדקים הצעירים יותר שנטו להיעזר ב-GPS, כך דיווח המגזין האיטלקי "פוקוס". מחקרים נוספים שנערכו על ידי אוניברסיטת ליון ואוניברסיטת קולג' בלונדון, מאשרים את אותו הרעיון. אלו שגדלו באזורים כפריים או בערים עם מפה מורכבת, פיתחו חוש כיוון בהשוואה לאלו שנולדו במרכזים עירוניים.

ובכן, אמנם אפליקציות הניווט השונות יכולות להקל עלינו בכך שהן יבחרו עבורנו את הדרך המהירה ביותר, ימדדו את זמן העיכוב בפקק ואף ישנו את המסלול במידת הצורך. אך אולי כדאי לחשוב על ההשלכות שהן עלולות לגרום במשך השנים ולצמצם את השימוש בהן.

תגיות:
ניווט
/
GPS
/
מוח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף