הדיאטנית הסבירה: "הוכח כי קפסאיצין עובד כאנדרופין. הגוף שלנו מייצר אנדורפינים - המסייעים לשיכוך כאב ולשיפור מצב הרוח - כמו סרוטונין בתגובה לחום שעשוי להתפרש במוחנו ככאב. הדבר גורם לנו להרגיש טוב יותר ומקטין את הסיכוי לחוות דיכאון ומתח נפשי".
קפסאיצין פועל כנוגד חמצון ומגן על התאים בגופנו מפני מולקולות מזיקות הנקראות "רדיקלים חופשיים" שעלולים לגרום לסרטן.
פלפלים חריפים ובפרט פלפל צ'ילי, מפחיתים את ההשפעות המזיקות של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) - שהוא הכולסטרול הרע שבגופנו. קפסאיצין מסייע להילחם בדלקות שהוכחו כגורם סיכון לבעיות בלב. בנוסף, רובינסון הסבירה כי "ויטמין A ו-C המצויים בירק זה עשויים לסייע בחיזוק דפנות שריר הלב, בעוד שהחום שמופק בגופנו מהפלפלים מגביר את זרימת הדם. כל הגורמים הללו שפועלים יחד, עשויים לסייע בהורדת לחץ הדם ולשפר את בריאות הלב וכלי הדם".
קפסאיצין עשוי לשפר את תהליכי העיכול על ידי הגדלת נוזלי העיכול בקיבה, כך הסבירה התזונאית. עלייה בנוזלי העיכול יכולה להאיץ את תהליך העיכול ולהקל על עצירות או שלשולים.
משחות נגד כאבים המכילות בתוכן קפסאיצין, פועלות כמשכך כאבים וניתן להיעזר בהן נגד כאבי מפרקים או כאבים נוירופתיים.