לדבריו של דן פוקס, במידה ואתם עוטפים מזון קר, עליכם תמיד להפנות את הצד המאט של הנייר כלפי פנים. מנגד, הוא טען כי אם אתם עוטפים מזון חם - הקפידו להפנות את הצד המבריק פנימה. "הצד המבריק משקף את החום ושומר עליו טוב יותר", הסביר.
לעומת זאת, בעמוד הפייסבוק של ריינולד'ס - מותג של נייר כסף - הועלתה טענה אחרת: "רדיד האלומיניום נטחן במהלך היצור שלו ומיוצר בצורה כזו ששתי שכבות (האחת מבריקה והשנייה מאט) באות במגע אחת עם השנייה. אם לא היינו עושים זאת, הנייר היה נקרע בתהליך העיבוד שלו. הביצועים של כל אחד מהצדדים זהים לחלוטין, לא משנה באיזה צד תעטפו את המזון שלכם".