בגלל מאכל שיש לכולנו במקרר: בת 47 נותרה משותקת במשך חודשים

אישה נכנסה לסופרמרקט וקנתה כמה מוצרים מבלי לבדוק את תאריך התפוגה שלהם. כעבור מספר ימים היא החלה לחוש ברע ואחרי שפינתה עצמה אל בית החולים - גילו כי היא סובלת מדלקת חמורה כתוצאה מאכילת מזון שפג תוקפו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רעבים לפני השינה? אלה המזונות שכדאי לאכול
רעבים לפני השינה? אלה המזונות שכדאי לאכול | צילום: אינג'אימג'

הרופאים טענו שהיא כנראה נדבקה בחיידק קלוסטרידיום בוטולאניום, שגורם למחלת בוטוליזם - חיידק הנפוץ במזונות המשומרים בצורה לא נכונה כמו פסטו. קרניירו נשארה מאושפזת במשך שנה, שבמהלכה עברה מספר ניתוחים וטיפולים. היא שוחררה מבית החולים לפני כמה שבועות אך היא עדיין סובלת מכמה בעיות.

היא סיפרה: "כבר תשעה חודשים אני נושמת בכוחות עצמי, אני מסוגלת ללכת לבד לשירותים ולאכול ללא עזרה". קרניירו עדיין נעזרת בהליכון מאחר ועדיין קשה לה אך היא עוברת שיקום באמצעות פיזיותרפיה ומטופלת כראוי.

בוטוליזם המועבר במזון עלול לגרום לתסמינים כמו יובש בפה, קשיי דיבור או בליעה, חולשה בשני צידי הפנים, ראייה כפולה, ראייה מטושטשת, קשיי נשימה, צניחת עפעפיים, הקאות, בחילות, בטן התכווצויות ושיתוק. חשוב לבדוק את תאריך התפוגה של כל מוצר לפני אכילתו, ומומלץ גם להקפיד על תנאי אחסון נכונים.

תגיות:
ממרחים
/
מחלות
/
דלקת מוח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף