היכן לאחסן כל דבר במקרר? טיפים למניעת קלקול והרעלת מזון

האם ידעתם שלכל מוצר מזון יש מקום משלו במקרר שלכם? מסתבר שהדבר יכול להאריך את חיי המדף של המוצרים ולמנוע מהם להתקלקל מוקדם מדי. דיאטנית אחת חשפה את הטיפים שלה לאחסון נכון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אחסון נכון במקרר
אחסון נכון במקרר | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
פירות במקרר
פירות במקרר | צילום: אינגאימג'

המדף האמצעי שבמקרר הוא "האזור הקר ביותר", ציינה ביילי, ולכן יש לאחסן בו מוצרים כמו ביצים, גבינות ומוצרי חלב אחרים. אם יש לכם ארוחות מוכנות, תוכלו לאחסן גם אותן במדף זה.

במדף התחתון "יש לאחסן את הבשר הלא מבושל, כולל עוף ודגים", אמרה ביילי. לחילופין, ניתן לאחסן את מוצרי המזון הללו באחד משני התאים התחתונים שיש ברוב המקררים. "הדבר האחרון שאתם רוצים זה שנוזלים מדברים כאלה יטפטפו על מזון אחר במקרר, וזו הדרך להרעלת מזון", טענה.

כך תאחסנו נכון את המזון שלכם
כך תאחסנו נכון את המזון שלכם | צילום: אינגאימג'

התאים שבתחתית המקרר - כפי שביילי ציינה, אפשר לאחסן בשר לא מבושל באחד התאים אם רוצים, אבל את המרחב הזה כדאי לנצל לאחסון ירקות ופירות טריים. "התאים התחתונים משמשים לוויסות לחות, אז שם תוכלו לשמור את הירקות והפירות שלכם", היא הסבירה. בחלק מהמקררים ניתן אף להגדיר רמות לחות שונות לכל תא, אבל בדרך כלל זה לא נחוץ.

דלת המקרר - זהו האזור הכי פחות קר במקרר, ולכן הוא מתאים לתבלינים ומשקאות. "מוצרים שאין חשיבות קריטית לשמור אותם קרים" כדאי לאחסן בדלת מהסיבה הזו. גם צנצנות של חרדל, ריבות ורטבים ניתן לשמור בדלת אם יש מקום.

תגיות:
מקרר
/
אחסון
/
קירור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף