השף כוכב "הדוב" חושף: שני מרכיבים פשוטים בבשר משנים הכל - לא תאמינו מה

השף מאטי מתיסון, הכוכב הססגוני של תכנית הדרמה שעוסקת בבישול "הדוב", מגלה את הטריק המפתיע שלו להעמקת הטעמים ברוטב הבשר המסורתי. ככה תצליחו לגרום לכולם להתאהב באוכל שלכם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתכוננים ליום העצמאות. פלטת בשרים
מתכוננים ליום העצמאות. פלטת בשרים | צילום: אינגאימג'

המתכון של מתיסון מתבסס על שלושה מרכיבים: ציר איכותי כבסיס לבשר, ובתפנית מפתיעה - תוספת של רוטב סויה וקטשופ. למרות שהשילוב נשמע לא שגרתי, יש לו היסטוריה ארוכה במטבח היפני. שני מרכיבים אלה משמשים באופן קבוע ליצירת טעמים מתוקים ומלוחים. דוגמאות מוכרות כוללות את הספגטי נפוליטן, המכונה גם "ספגטי קטשופ יפני", והאומורייס - חביתה עוטפת אורז מתובל.

הסוד מאחורי יעילות השילוב טמון בעושר הטבעי של העגבניות והסויה בגלוטמאט, היוצר טעם אומאמי עשיר. האיזון בין המתיקות למליחות של שני המרכיבים יוצר הרמוניה טעמים מושלמת.

ליישום הטכניקה בבית, מומלץ להתחיל עם רוטב בשר פשוט או קלאסי. אם אתם רגילים להסמיך ציר עם רו בלבד, התוספות החדשות יעניקו עומק טעמים משמעותי. ניתן לשלב את המרכיבים גם במתכונים מתוחכמים יותר, כמו רוטב בשר עם מיסו ופטריות, אך כדאי להימנע משילובם ברטבים עשירים בעשבי תיבול, שכן הטעמים עלולים להתנגש יותר מדי.

מתיסון ממליץ להוסיף את רוטב הסויה והקטשופ לפני ערבוב הציר. בשיחה עם Food and Wine, הוא הדגיש את סדר הפעולות: "קודם החמאה והקמח ליצירת רו, ואז הוספת הקטשופ או רוטב הסויה." ניתן להשתמש באחד המרכיבים או בשניהם, והעיקר הוא להוסיף בהדרגה למניעת טעם חזק מדי.

טיפ נוסף מהשף: רוטב סויה יכול לשדרג במהירות גם מרקים מהירים באמצע השבוע. כדבריו, "רוטב סויה הולך רחוק מאוד" - רמז לשימוש הנרחב שהוא עושה במרכיב זה במטבחו הפרטי.

תגיות:
בשר
/
שף
/
רוטב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף