אחרי 7 שנים: הדוגמנית שהגישה תלונת שווא על אונס קיבלה גזר דין

בעקבות מפגש במועדון לילה, הגישה דוגמנית טלוויזיה רוסית תלונת שווא על אונס נגד שחקן כדורגל מוביל. לאחר שבע שנות הליכים משפטיים, הסתיימה הפרשה בגזר דין מפתיע בבית המשפט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לואיסה קרמלייבה אשר הגישה תלונת שווא נגד תאו הרננדס
לואיסה קרמלייבה אשר הגישה תלונת שווא נגד תאו הרננדס | צילום: רשתות חברתיות,Marco Luzzani / Stringer

הפרשה החלה ב-4 ביוני 2017, כאשר קרמלייבה, בתו של איש נדל"ן ודמות מוכרת בתוכניות ריאליטי ודייטינג בטלוויזיה הספרדית, עוררה חקירה משטרתית כשהאשימה את הרננדס, יליד מרסיי, באונס. היא פגשה את הרננדס, שהיה באזור ה-VIP עם קבוצת חברים במועדון הלילה היוקרתי "אוליביה וולרה" במרבייה. על פי עדות השופטת לורדס סנצ'ס אסקינס, בסביבות השעה 4 לפנות בוקר, השניים עזבו את המועדון לחניון סמוך, שם נישקו במושב האחורי של פורשה קאיין של חבר וקיימו יחסי מין בהסכמה, לפני שחזרו למועדון.

התפנית בסיפור התרחשה כאשר קרמלייבה ניסתה לשכנע את הרננדס להתלוות אליה לביתה, אך נדחתה. לאחר מכן, היא הסתכסכה עם נשים אחרות מקבוצתו של הרננדס. בסביבות השעה 6:15 בבוקר, כשעתיים לאחר האירוע, היא עדיין שלחה לשחקן הודעות טקסט בהן שאלה מתי יגיע לביתה. בשעה 8 בבוקר, מתוך נקמה, היא התקשרה למשטרה וטענה כי נאנסה, והועברה על ידי שוטרים לבדיקה רפואית. מאוחר יותר, בשעה 17:25 באותו יום, הגיעה לתחנת המשטרה במרבייה והגישה תלונה רשמית, בה טענה כי למרות שהסכימה תחילה למין עם הרננדס, כשאמרה שאינה רוצה להמשיך ולמרות שהבהירה זאת, הוא כפה את עצמו עליה נגד רצונה ודחף אותה מהמכונית על ברכיה, תוך גרימת פציעות.

החקירה המשטרתית נסגרה תוך יומיים לאחר שצילומי מצלמות האבטחה הראו כי גרסתה אינה נכונה. הצילומים הראו שהיא נפלה לאדמה בטעות ולא נדחפה מהרכב כטענתה, עובדה שהיא הסתירה שלא כדין גם בעת הקטטה הנזכרת. למרות זאת, בראיון שנתנה לאחר דחיית טענותיה, קרמלייבה התעקשה: "יש לי הוכחות להתקפה מינית. הייתי שמחה אם תאו היה מתנצל. זה המינימום שאני מגיעה אליו".

המקרה התפתח כשקרמלייבה נעצרה בינואר 2020 לאחר שנמנעה מלהגיע לזימון בית משפט. אמה, מילה, הופיעה אז בטלוויזיה הספרדית וטענה בלהט: "בתי אינה עצורה. היא באה לקחת הודעה משפטית. עם הזמן האמת תצא לאור." המשפט נדחה מספר פעמים, כולל דחייה אחת בשל טיפול רפואי שקרמלייבה עברה במדינתה, ודחייה נוספת באוקטובר האחרון כשעורך דינה טען ל"חירום רפואי". קרמלייבה בחרה להימנע מהופעה בבית המשפט במלאגה, בירת קוסטה דל סול, כדי להתחמק מהתקשורת.

כתב האישום המקורי של התביעה הציבורית האשים אותה במפורש ב"זדון" בהמצאת סיפור האונס "מתוך נקמה", והתביעה ביקשה להטיל עליה עונש של שנתיים מאסר. בסופו של דבר, במסגרת עסקת הטיעון, השופטת התייחסה אליה בשמה הפרטי ותיבות שמה (לואיסה ת.ק) בגזר הדין המקל.

בינתיים, הרננדס, בן ה-27, שמעולם לא נעצר בגין התלונה ושהיה אמור להעיד במשפט המתוכנן באוקטובר, המשיך בקריירה מצליחה. המגן השמאלי, ששיחק 35 פעמים בנבחרת צרפת, ממשיך להתבלט במדי AC מילאן.

תגיות:
כדורגל
/
תלונת שווא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף