לימונים היו מאז ומתמיד מרכיב בסיסי במטבח, בין אם לתיבול הסלט, להכנת לימונדה צוננת ביום קייצי חם, או בתוך תבשילים, ממרחים, רטבים ועוגות. בנוסף הם גם מצוינים לניקיון ומעבר לכך לפרי החמוץ ישנם חמישה יתרונות בריאותיים. לדברי מומחים הוספת לימון אחד ביום למזון או למשקה שלכם יכולה לחולל פלאים בגופכם.
מחזק את מערכת החיסון
אחד היתרונות הידועים ביותר של הפרי הצהוב הוא שהוא מכיל אחוז גבוה של ויטמין C, הממלא תפקיד חשוב בחיזוק המערכת החיסונית, ונוגדי החמצון שבלימון מגנים על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים, שמפחיתים דלקות.
יש ללימון גם סגולות אנטי-בקטריאליות, שעשויות לעזור למנוע זיהומים בגרון והצטננות.
שומר על בריאות המעי
הלימון יכול להמריץ את העיכול ולסייע בשמירה על בריאות המעיים, והחומציות הטבעית שלו ממריצה את ייצור חומצת הקיבה, הנחוצה לפירוק מזון כראוי.
לימון גם עוזר לשטוף רעלים ממערכת העיכול, ומונע נפיחות ועצירות.
מסייע למראה עור בריא וצעיר
הלימון מכיל ויטמין C ונוגדי חמצון, החיוניים לשמירה על בריאותו של העור ומראהו הצעיר. ויטמין C מקדם ייצור קולגן, מיצוק של העור והפחתת קמטים.
תכונות ניקוי הרעלים של הלימון גם מסייעות להפחית אקנה ופיגמנטציה בעור הפנים.
משפר את בריאות הלב
לימון טוב ללב ולמחזור הדם, בזכות הוויטמין C והפלבנואידים שבו. ויטמין C מסייע בהורדת לחץ הדם ומפחית סיכוי לטרשת העורקים. הפלבנואידים בלימון מורידים את רמת הכולסטרול הרע (LDL), ומשפרים את בריאות הלב.
לימון מכיל גם אשלגן, אשר מסייע לווסת את תפקוד הלב ומונע שבץ.
מסייע לשמירה על המשקל
לימון פועל כמנקה רעלים טבעי, ויכול לסייע בשמירה על משקל תקין ומאוזן על ידי הגברת חילוף החומרים. הלימון מכיל סיבי פקטין, אשר מסייעים לתחושת שובע ולהפחתת התשוקה למזון.
הלימון גם מגרה את הכבד לשטוף רעלים, לשפר את חילוף החומרים, וחומצת לימון מקדמת שריפת שומן על ידי שיפור העיכול והספיגה של חומרים מזינים.