מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מונאש באוסטרליה מצא כי צריכה שבועית של ביצים עשויה להפחית משמעותית את הסיכון למוות ממחלות לב ואף מכל סיבה שהיא. המחקר, שהתפרסם בכתב העת Nutrients וצוטט באתר New Atlas, עקב במשך שש שנים אחר נתוניהם של 8,756 מבוגרים מעל גיל 70 מאוסטרליה וארה"ב.
ממצאי המחקר העלו כי משתתפים שאכלו בין ביצה אחת לשש בשבוע היו בסיכון נמוך ב-29% למוות ממחלות לב וכלי דם וב-17% למוות מכל סיבה שהיא, בהשוואה לאלו שכמעט ולא צרכו ביצים. כמו כן, החוקרים מצאו כי איכות התזונה עשויה למלא תפקיד נוסף בהפחתת הסיכון: משתתפים עם תזונה איכותית שצרכו ביצים באופן קבוע נהנו מהפחתה משמעותית עוד יותר בסיכון למוות ממחלות לב.
ממצא בולט נוסף של המחקר הוא כי הקשר החיובי בין צריכת ביצים והפחתת הסיכון למוות נותר עקבי גם בקרב משתתפים עם רמות גבוהות של כולסטרול, וזאת בניגוד למחקרים קודמים שהעלו חשש מהשפעת הכולסטרול שבביצים על בריאות הלב.
נכון להיום, איגוד הלב האמריקאי ממליץ לאנשים בריאים לצרוך ביצה אחת ביום, בעוד שמבוגרים עם כולסטרול תקין יכולים לצרוך עד שבע ביצים בשבוע, בהתאם להנחיות התזונה באוסטרליה. החוקרים מציינים כי הממצאים החדשים עשויים לסייע בעיצוב הנחיות תזונה מבוססות ראיות עבור מבוגרים.