הנסיבות סביב מותה היו אכזריות במיוחד. נתיחה לאחר המוות חשפה כי קרולינה הוכתה באכזריות, נדקרה מספר פעמים, סבלה מחתכים רבים וחבלות מכוח קהה. חוקרים האמינו שהותקפה עם כלי נשק כמו גרזן או מאצ'טה. במשך 27 שנים, לא נעצרו חשודים והתיק הפך ל"תיק קר" ללא התקדמות משמעותית.
מפנה דרמטי בחקירה התרחש ב-2023, כאשר סוכני לשכת החקירות של מדינת אוקלהומה (OSBI) חזרו לחקור את המקרה ובחנו מחדש ראיות שנאספו בזירת הפשע. הפריצה המשמעותית הגיעה ב-2024 כאשר מומחה פלילי של OSBI מצא כתם דם על נעל שנאספה מזירת הפשע ב-1997. בדיקת הכתם אישרה כי היה זה דמה של קרולינה, והנעל שייכת לדקוטה דייוויס, שהייתה אז בת 17.
במהלך השנים, התגלה כי דייוויס הודתה ברצח מספר פעמים בפני אנשים שונים. בחלק מהעדויות, היא לכאורה אמרה שהשתמשה במאצ'טה, ובאחרות בגרזן. אביה של דייוויס אמר לחוקרים כי ב-2001 היא חשפה בפניו שהיא "קיצצה" את קרולינה בעוד פורמן עודדה אותה "להכות אותה שוב, להכות אותה שוב".
על פי מסמכי בית המשפט, "לפורמן היה אקדח, אבל לדקוטה היה גרזן. כשהם הגיעו לביתה של קרולינה, דקוטה זרקה חומר מסוכן על פניה של קרולינה. דקוטה אז החלה להכות את קרולינה עם הגרזן". אביה של דייוויס הוסיף שקרולינה הייתה מוטרדת לפני מותה כי פורמן לקחה כסף מחשבון הבנק שלה לתשלום חשבונות. קרולינה אף עימתה בכעס את פורמן והאשימה אותה בגניבת כסף מחשבון הבנק שלה.
על סמך ראיות כתם הדם ומידע מראיונות שערכה OSBI עם מספר עדים בין 1997 ל-2005, הוצא צו מעצר על ידי בית המשפט של מחוז סמינול. ב-5 במרץ 2025, לאחר כמעט 28 שנים, קרולין פורמן (כיום בת 81) ודקוטה דייוויס (כיום בת 45) נעצרו. פורמן נעצרה במידווסט סיטי, אוקלהומה, ודייוויס נעצרה בסקרמנטו, קליפורניה. שתיהן הואשמו ביום שישי ברצח מדרגה ראשונה ובקשירת קשר לביצוע רצח.
הראיות הביומטריות, בשילוב עם עדויות שנאספו לאורך השנים, אפשרו סוף סוף להעמיד לדין את החשודות כמעט 30 שנה לאחר הפשע. דייוויס, שכיום בת 45, ופורמן, כיום בת 81 וסובלת מדמנציה, נאלצות להתמודד עם האישומים החמורים לאחר שהצליחו להימלט מהדין כמעט שלושה עשורים.