האקדמיה ציינה גם כי השינוי נעשה "על שם בנך אוהב הפרפרים" וכי החלטת האקדמיה התקבלה "פה אחד".
בשבעה באוקטובר 2023 חטפו מחבלים פלסטינים את שירי ביבס וילדיה הקטנים - אריאל, אז בן 4 וכפיר בן ה-9 חודשים מביתם שבניר עוז. אב המשפחה, ירדן, נחטף קודם לכן. במהלך הטבח נרצחו הוריה של שירי, יוסי ומרגיט סילברמן ז"ל, גם הם בני קיבוץ ניר עוז, וגופותיהם זוהו שבועיים אחר כך.
בשלהי נובמבר 2023 טען חמאס כי שירי והבנים נהרגו מתקיפה אווירית ישראלית. הידיעה התקבלה בישראל בספקנות, ונטען כי מדובר ב"טרור פסיכולוגי". יממה אחר כך פרסם חמאס סרטון שבו נראה ירדן ביבס מקבל את הבשורה המרה.
ב-1 בפברואר 2025 שוחרר ירדן ביבס והושב לישראל במסגרת הפסקת האש השנייה. ב-20 וב-22 בפברואר הושבו לישראל גופותיהם של כפיר, אריאל ושירי ביבס. בניתוח לאחר המוות אוששה הטענה כי שירי וילדיה נרצחו על ידי שוביהם - אנשי ארגון סלפי קיצוני בשם קטאאב אל-מוג'אהדין. על פי ממצאי הזיהוי הפלילי ומידע מודיעיני של ישראל השלושה נרצחו זמן מה לאחר שנחטפו, ככל הנראה במהלך נובמבר 2023. השלושה הובאו למנוחות בהלוויה קורעת-לב שסוקרה בכל העולם ב-26 בפברואר 2025.