זהב כחול: שבע סיבות מצוינות שיגרמו לכם להתחיל לאכול אוכמניות

אוכמניות משפרות את הזיכרון ומאטות את הזדקנות המוח, עשירות בנוגדי חמצון, מסייעות לשמירה על עור בריא ולרמת סוכר תקינה ועוד. כל היתרונות הבריאותיים של הפרי הכחול

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אוכמניות
אוכמניות | צילום: ingimage ASAP
3
גלריה

עשירות בנוגדי חמצון: אוכמניות מכילות נוגדי חמצון רבי עוצמה כמו אנתוציאנינים, המסייעים להילחם בעקה חמצונית, להפחית דלקת ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.

תורמות לבריאות הלב: מחקרים מראים כי אוכמניות יכולות לסייע בהורדת לחץ הדם, לשפר את רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב על ידי קידום זרימת דם תקינה.

משפרות את תפקוד המוח: אכילת אוכמניות באופן קבוע תורמת לשיפור התפקוד הקוגניטיבי, שיפור הזיכרון ומקטינה את הסיכוי למחלות ניווניות כמו אלצהיימר.

משפרת את תפקוד המוח
משפרת את תפקוד המוח | צילום: אינג'אימג'

משפרות את בריאות המעי: אכילת אוכמניות מסייעת בשיפור העיכול ובריאות המעיים, שכן תכולת הסיבים העשירה שלהן תומכת בעיכול, מונעת עצירות ומקדמת את בריאות המיקרוביום של המעיים.

שייק פירות יער עם אוכמניות
שייק פירות יער עם אוכמניות | צילום: Freepik

רמת סוכר נמוכה בדם: לאוכמניות אינדקס גליקמי נמוך, המסייע בשיפור הרגישות לאינסולין, ובכך תורם לוויסות רמות הסוכר בדם. זוהי אפשרות מצוינת לחולי סוכרת.

חיזוק החסינות: מכיוון שאוכמניות עשירות בוויטמין C ובתרכובות אחרות לחיזוק מערכת החיסון, הן עוזרות להגן מפני זיהומים ולהגביר את התפקוד החיסוני הכללי.

מסייעות לשמירה על עור בריא: נוגדי החמצון באוכמניות עוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים, עוזרים להאט את סימני ההזדקנות, להפחית נזק לעור ולקדם את רעננות העור.

תגיות:
תזונה
/
אוכמניות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף