טיפול שורש: היתרונות הקסומים של שתיית מים עם ג'ינג'ר בכל יום

שתייה של מים רותחים עם שורש של אחד התבלינים המפורסמים ביותר ברחבי העולם תחולל פלאים בגופכם. משיכוך כאבים דרך קידום ירידה במשקל ועד הקלה על בחילות - אלה היתרונות של שתיית מי ג'ינג'ר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

שיפור העיכול: אחת ההשפעות המיידיות והבולטות ביותר של שתיית מי ג'ינג'ר היא שיפור העיכול, שכן ג'ינג'ר הוא כלי עזר ידוע לעיכול הממריץ את ייצור אנזימי העיכול אשר מסייעים בעיכול המזון בקיבה. הם גם יכולים להפחית אי נוחות כמו נפיחות, גזים וקשיי עיכול.

הקלה על בחילות: כאשר הוא נצרך באופן קבוע במים, ג'ינג'ר יכול לסייע בהקלה על בחילות והקאות.

תמיכה במערכת החיסון: ג'ינג'ר מכיל נוגדי חמצון חזקים, שהם תרכובות המסייעות לנטרל רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף. באמצעות שתיית מי ג'ינג'ר במשך שבוע ניתן לחזק את המערכת החיסונית, מה שהופך אותה ליעילה יותר בהדיפת מחלות וזיהומים.

צריכה קבועה של מי ג'ינג'ר יכולה גם לעזור להפחית את הסיכוי להצטננות, שפעת או זיהומים אחרים, במיוחד בחודשים הקרים יותר.

קידום ירידה במשקל: מי ג'ינג'ר עשויים להיות תוספת חיונית לדיאטה, שכן הוכח כי ג'ינג'ר מקדם תרמוגנזה, התהליך שבו הגוף מייצר חום ושורף קלוריות.

תוספת חיונית לדיאטה
תוספת חיונית לדיאטה | צילום: אינג'אימג'

הם גם עוזרים לשפר את חילוף החומרים ולרסן את התיאבון, מה שעלול להוביל לצריכת פחות קלוריות לאורך היום.

הפחתת דלקת: הג'ינג'ר הוא גם נוגד דלקת טבעי ויכול לעזור להפחית דלקת בגוף (דלקת הקשורה למגוון מצבים כרוניים כולל דלקת פרקים, כאבי מפרקים ומחלות דלקתיות אחרות).

לג'ינג'ר יש גם השפעה מחממת על הגוף והוא ידוע כמשפר את זרימת הדם.

שמירה על עור בריא: באמצעות שתיית מי ג'ינג'ר ניתן להילחם בעקה חמצונית ולקדם מראה צעיר יותר. תכונותיו של הג'ינג'ר יכולות לסייע בהפחתת גירוי בעור כמו אקנה, אקזמה ואדמומיות.

שיכוך כאבים: מזה מאות שנים משתמשים בג'ינג'ר גם כמשכך כאבים טבעי, שכן התרכובות נוגדות הדלקת שלו יכולות לעזור להקל על כאב ואי נוחות, במיוחד בשרירים ובמפרקים.

כאב ראש, אילוסטרציה
כאב ראש, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

איזון רמות הסוכר בדם: ג'ינג'ר עוזר לווסת את רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותו לבעל ברית חשוב עבור חולי סוכרת או בסיכון לסוכרת. מחקרים הראו כי ג'ינג'ר יכול לשפר את הרגישות לאינסולין ולהוריד את רמות הסוכר בדם לאחר ארוחות.

בהירות מחשבתית: ג'ינג'ר נקשר לשיפור בתפקוד הקוגניטיבי, שכן השפעתו נוגדת הדלקת ונוגדת החמצון מגנה על המוח מפני נזקי חמצון, מה שתורם לבהירות מחשבתית כללית.

לסיכום: ג'ינג'ר ידוע כאחד התבלינים המפורסמים ביותר ברחבי העולם, שכן לתרכובת הביו-אקטיבית הנקראת "ג'ינג'רול" יש תכונות טיפוליות יוצאות דופן המבוססות על ראיות מדעיות נגד מגוון מצבים בריאותיים כמו סוכרת, הצטננות, בעיות קיבה, לחץ דם גבוה ובחילות.

תגיות:
בריאות
/
ג'ינג'ר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף