מחקר שפורסם לאחרונה בחן את הקשר המעניין בין העדפות האוכל שלנו לבין התכונות שלנו. כולנו מכירים אנשים עם העדפות יוצאות דופן או קיצוניות - כאלה שמוסיפים המון מלח על הכל, אוכלים עוגה לארוחת ערב, או מבקשים את המנה הכי חריפה בכל הארוחות שלהם. השאלה המעניינת היא האם אלו רק העדפות אישיות או הן חושפות משהו עמוק יותר על האישיות שלנו. המאמר שפורסם לאחרונה ״What is the link between personality and food behavior?״ סקר את המחקר הנוכחי על אישיות והעדפות האוכל השונות, וחשף תשעה דברים שהטעם שלנו עשוי לחשף על האישיות שלנו.
בנוסף, ההעדפה לטעם מר הייתה קשורה באופן שלילי לאנושיות. העדפה זו נוגדת אינסטינקטים ביולוגיים, שכן מרירות מעידה לעתים קרובות על רעילות. לכן החוקרים טוענים שהעדפות למר עשויות להיות נלמדות. למשל, אנשים פסיכופתיים יותר עשויים ליהנות ממזונות מרים בגלל אי הנעימות שהמזון גורם לאחרים. בנוסף, אכילת מזון מר נמצאה במחקרים קודמים כגורמת לעוינות.