הפעילים שמתכננים להרוס את החתונה, כינו את מייסד אמזון ואת ארוסתו טייסת המסוקים "אוליגרכים" והודיעו כי ינקטו בכל פעולה נדרשת כדי לשבש את החתונה האגדית בעלות 7 מיליון דולר. לפי משרד ראש העיר המקומי, החתונה תתקיים על היאכטה הסופר יוקרתית "קורו" בשווי 500 מיליון דולר, שאמורה לעגון ממש מחוץ לונציה.
הפעילים המובילים את המחאות הציגו איומים חדים, כך דווח במהדורה האיטלקית של מגזין ואניטי פייר: "נזרוק את עצמנו לתעלה אם נצטרך, נוודא שהם יחנקו מעוגת החתונה שלהם". התנועה המקומית "אין מקום לבזוס" הבהירה את עמדתה: "אנחנו לא מתנגדים לנישואים עצמם, אלא לחוצפה ולהתנהגות המתנשאת של האדון הזה שמתנהג כאילו הכל מגיע לו".
הקבוצות המפגינות נגד בזוס - האיש השלישי בעושרו בעולם עם שווי נטו של 226 מיליארד דולר - איימו לחסום את נתיבי המים הראשיים לעיר, מה שיגרום לניתוק האספקה. פעולה כזו לא רק תגרום לבעיות בארגון החתונה, אלא תיצור מיד עלייה חדה במחירי המים עבור כל התושבים והמבקרים בוונציה, אחד מיעדי התיירות המובילים באירופה, במהלך עונת השיא.
נציג של רשת הסופרמרקטים דספר בוונציה הסביר לעיתון את חומרת המצב: "אם הם יחסמו את התעלה, לא נקבל את הסחורות שלנו. אם הם יחסמו את התעלה הגדולה, שבה שהמובילים משתמשים בה כדי לספק סחורות בבוקר, אז זה יצור לא מעט בעיות. הסחורות לא יגיעו".
פרטי החתונה נשמרים בסוד, אבל היא צפויה להתקיים בין 24-26 ביוני עם כ-200 אורחים עשירים. בזוס שמר מקומות עגינה ליאכטות של אורחיו במריטימה, סן באזיליו, זטרה, פונטה דלה דוגנה וריבה דיי סטה מרטירי למשך 6 ימים - פי שניים יותר ממה שהרשויות הבטיחו לתושבים. היאכטה קורו נראתה ביום שלישי בבוקר מול חופי קרואטיה בדכה לוונציה.
מקורות דיווחו כי המפגינים מתכננים להתחמש באקדחי מים כדי ליצור הפרעות נוספות סביב האירוע. בסוף השבוע האחרון, הפעילים כבר תלו כרזה ענקית על מגדל סן מרקו בעיר עם המילה "בזוס" באותיות כחולות גדולות ו-X אדום מעליו.
המחאות בוונציה מתרחשות על רקע גל מחאות רחב יותר של מקומיים באירופה שפועלים נגד תיירות יתר ברחבי דרום אירופה. בצרפת, עובדי גלריית הלובר בפריז, המוזיאון הפופולארי ביותר בעולם, שבתו בטענה שהמוזיאון מכניס יותר מדי מבקרים.
בספרד, כאלף תושבי ברצלונה הפגינו ביום ראשון האחרון על ידי צעידה דרך אזור תיירותי פופולרי, כשהם מרססים אקדחי מים ומדביקים מדבקות עם הכיתוב "תיירים לכו הביתה!" על עסקים ועמודי תאורה. מחאות דומות התקיימו גם בגנואה באיטליה, בליסבון הפורטוגזית ובאי מיורקה הספרדי. התושבים טוענים שהם נדחקים מחוץ לעריהם בגלל זרם התיירים מרחבי העולם והמלונות ותשתיות אחרות הנבנות כדי לאכלס אותם.