ישנם כמה שילובי מזון נפוצים המועילים למעיים, אך ישנם גם כאלה שיכולים להאט את העיכול או לגרום לאי הנוחות הרגילה לאחר הארוחות. מחקרים תזונתיים אחרונים מצביעים על כך שאכילת מזונות מסוימים יחד עלולה לבלבל את מערכת העיכול ולהפחית את ספיגת החומרים המזינים.
על פי ה"טיימס אוף אינדיה" , יש לשקול מחדש את שילובי המזון הבאים:
1) פירות ומוצרי חלב. מילקשייק מנגו או שייק בננה יכולים להיות טעימים, אך שילוב של פירות עם חלב עלול להאט את העיכול. פירות מתפרקים מהר, בעוד שחלב לוקח יותר זמן, מה שעלול לגרום לתסיסה ולנפיחות. פירות עדיפים לאכול כשלעצמם או עם כמה אגוזים.
2) יוגורט ודגים. למרות שיוגורט מקרר ודגים מחממים בטבעם, שילובם יכול להוביל לבעיות קיבה וחוסר איזון בעור לאורך זמן. ניגוד זה יכול לשבש את קצב המעיים הטבעי, במיוחד כאשר צורכים אותו בעודף.
3) תה עם חטיפים מלוחים. תה עם חטיפים מלוחים בדרך כלל נותן תחושה של נוחות, אך תה יכול לעכב את ספיגת הברזל מחטיפים מלוחים או מטוגנים, מה שעלול להוביל לעיכול לקוי ולהפחית את הערך התזונתי של הארוחה.
4) פירות לאחר הארוחות. אכילת פירות מיד לאחר ארוחת צהריים או ערב מלאה מאטה את תהליך העיכול. מכיוון שפירות מתעכלים מהר יותר, הם מצטברים על גבי הארוחה הכבדה ומתחילים לתסוס. מצב זה גורם לגזים, נפיחות ואפילו חומציות. לכן, עדיף לאכול פירות דבר ראשון בבוקר או כחטיף נפרד.
5) חלב ופירות הדר. סחיטת לימון לתוך חלב או אכילת מאכלים עשירים בהדרים ליד כוס חלב עלולים לגרום לו להתכווץ בקיבה ולגרום לאי נוחות. אכילת פירות הדר עם חלב גם מפריעה לספיגת הסידן ויכולה לגרום לריפלוקס חומצי. לכן, יש לשמור על פרק זמן בין חלב למאכלים עשירים בהדרים.